Silly season: 'Leclerc naar Ferrari'

dcb1802au14

Hoewel Kimi Raikkonen dit jaar sterk presteert in de Ferrari, lijkt het er toch op dat dit zijn laatste seizoen bij de Italiaanse renstal is. Het gerucht dat Charles Leclerc hem volgend jaar gaat vervangen wordt steeds hardnekkiger. Dit alles heeft te maken met het feit dat Ferrari het plan van de onlangs overleden Sergio Marchionne wil eren. De oud-topman wilde namelijk dat Leclerc de Fin zou vervangen.

Raikkonen, die dit jaar 39 jaar wordt, reed afgelopen weekend ijzersterk op Monza. Nadat hij op zaterdag de poleposition had veroverd, greep hij de dag erop net naast de overwinning. Juist in dit weekend bleek dat Ferrari-voorzitter John Elkann sprak met Leclerc. "John kwam met Michael, de nieuwe baas, om het team aan hem voor te stellen en het was een goede gelegenheid om hem te ontmoeten. Maar het was eerder een introductie dan om de toekomstplannen te bespreken. Ik heb nooit echt direct contact gehad met meneer Marchionne, maar hij sprak altijd goed over mij. Uiteraard was het altijd fijn om positief commentaar van hem te krijgen, maar ik had dus nooit echt direct contact met hem," aldus Leclerc.

Of hij ook daadwerkelijk gaat rijden voor Ferrari, liet Leclerc nog even in het midden: "Ik weet het niet, uiteindelijk is het aan hen om de beslissing te nemen. Ze weten wat voor coureur ik ben en zij zullen bepalen of dit wel of niet goed genoeg is. Ik ben nog jong en ik heb nog veel races om te leren. Mocht ik daarheen gaan, dan komt natuurlijk een droom in vervulling, maar het is niet aan mij om te zeggen of ik er klaar voor ben. Zij kennen me heel goed."

Uiteraard laat de interesse van Ferrari hem niet koud: "Het is moeilijk om hier niet aan te denken want hier droom ik al van sinds ik kind ben. Aan de andere kant probeer ik dit ook uit m’n gedachten te zetten zodat ik me zo goed mogelijk kan focussen op dit moment."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen