Leclerc neemt schuld op zich: ‘Ik was te optimistisch’

red-bull-ring

Ferrari kende vandaag een race om te vergeten. Al in de eerste ronde van de race was er een aanraking tussen hun coureurs, wat voor beiden in een uitvalbeurt resulteerde. Achteraf neemt Charles de schuld op zich.

Ferrari kende op de zaterdag al een hele slechte dag, toen Sebastian Vettel zich als tiende kwalificeerde en Charles Leclerc na een straf vanaf de veertiende plek moest beginnen. Ferrari stond dus een grote klus te wachten, maar na de eerste ronde was het al voorbij.

Na afloop van de race is Vettel erg teleurgesteld. "Ik was zelf in gevecht met twee andere coureurs, dus we gingen driedik op de derde bocht af. Ik was heel verrast, want ik zat aan de binnenkant en verwachtte niet dat Charles iets zou proberen. Zelf denk ik niet dat er ruimte was. Het is heel jammer, want dit soort situaties moet je proberen te vermijden. Er kwam een krappe bocht aan, dus je moet het eigenlijk rustig aan doen. Toen ik uit bocht 3 reed voelde ik al dat er iets niet klopte aan de auto. Er was niet genoeg ruimte, dus daarom zijn we gecrasht."

Charles Leclerc was ook allesbehalve tevreden met het behaalde resultaat. "Ik heb me verontschuldigd tegenover Seb, maar sorry zeggen is op een moment als deze niet genoeg. Ik ben vooral teleurgesteld in mijzelf, ik heb vandaag een slechte prestatie geleverd. Hoewel het niet genoeg is kan ik alleen mijn verontschuldigingen aanbieden. Hopelijk leer ik hiervan en komen we de volgende races sterker voor de dag. Het team heeft dit ook niet nodig, ik was gewoon te optimistisch."

https://twitter.com/Charles_Leclerc/status/1282311345443143681

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen