Leclerc: "Niets om echt blij over te zijn"

210196-scuderia-ferrari-qatar-grand-prix-thursday-gallery

Charles Leclerc eindigde na een slechte kwalificatie toch in de punten met een achtste positie in de Grand Prix van Qatar. Belangrijke punten in de strijd van Ferrari om de derde plek in het constructeurskampioenschap met McLaren. Hoewel de Monegask niet uitgelaten is over zijn race is hij toch blij met de verandering van zijn auto die Ferrari in één nacht heeft kunnen maken.

"Als je naar de race zelf kijkt is er niets om echt blij over te zijn", zegt Leclerc na afloop van de race tegen Ziggo Sport. Maar als het aankomt op de details vindt de Monegask toch wel positieve punten. Zijn auto kampte met een aantal problemen tijdens de kwalificatie waardoor hij in Q2 al was uitgeschakeld.

Ferrari wisselde zijn chassis binnen de tijd waardoor hij geen gridstraf kreeg. Hij complimenteert zijn team daarom en zegt dat hij het gevoel in de auto meteen terug had. De snelheid zat in de auto en vooral in zijn tweede stint zegt hij goed op weg te kunnen met de Ferrari. Helaas zat er niet meer in door zijn slechte kwalificatiepositie.

Fysiek

Fysiek had Leclerc minder last na afloop dan na de race in Amerika, ondanks dat de omstandigheden in Qatar moeilijker zijn. Hij vertelt dat hij hier en daar last had met zijn stoel vanwege de hoge snelheden op de baan, maar hij zegt ook dat hij niet moet klagen. Leclerc is op zijn minst tevreden met de race en de snelheid van de auto op de baan: "De snelheid was er, maar door onze startpositie misten we gewoon veel. Het is moeilijk om in te halen als je van achteren start op deze baan."

Lees ook: Alonso over P3: “Heb hier zo lang op gewacht!”

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde”

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Qatar, de race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden