Leclerc teleurgesteld over P2: 'Ik zal sterker terugkomen!'

190005_sin

Charles Leclerc zit sinds de zomerstop op rozen en niemand lijkt hem te kunnen weerhouden van een poleposition of overwinning. Toch liep er vandaag wat zand in de motor toen het team besloot om Vettel een andere pitstop-strategie toe te bedelen. De Duitser kreeg op deze manier de overwinning vrijwel in de schoot geworpen. Leclerc liet tijdens de GP van Singapore dan ook geregeld zijn frustraties horen over de boordradio.

"Het is altijd moeilijk om een overwinning op zo’n manier te verliezen," aldus de Monegask. "Maar uiteindelijk zijn we eerste en tweede geworden met het team, dus daar ben ik heel blij mee. Het is de eerste keer dat dit gelukt is dit seizoen en iedereen van het team heeft dit verdiend. We kwamen hier aan met de hoop dat we misschien een podiumplek zouden halen en we gaan naar huis met een één-twee. Daar ben ik extreem blij mee. Uiteraard ben ik teleurgesteld met mijn uitslag, maar dat zou iedereen zijn. Zo gaat dat nu eenmaal weleens en ik zal sterker terugkomen."

Ferrari is na de zomerstop erg sterk teruggekeerd en heeft de afgelopen drie wedstrijden gewonnen. Denkt Leclerc dat ze dit vast kunnen houden? "Laten we het nog even een paar wedstrijden afwachten. Maar het ziet er positief uit en veel beter dan we hadden verwacht. Zowel in de kwalificatie als de wedstrijd zijn we erg sterk. Het team heeft een geweldige klus geklaard."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen