Leclerc tevreden met vierde plek: "Hele goede ronde"

210050-scuderia-ferrari-saudi-arabian-grand-prix-saturday

Charles Leclerc mag de Grand Prix van Saoedi-Arabië starten vanaf de vierde plek. Gezien zijn crash in de tweede vrije training is dat een zeer knappe prestatie. Leclerc ziet het zelf als het beste bedankje aan de technici van het team. De Monegask hoopt goede punten te scoren tijdens de race.

Bijna onzichtbaar in de kwalificatie, maar toch staat hij op de tweede startrij: Charles Leclerc. Met een fenomenaal rondje wist hij zijn bolide op de vierde plek, voor Sergio Pérez, neer te zetten. Voor de microfoon van Ziggo Sport bedankt Leclerc vooral zijn team voor het harde werk. Het team moest namelijk hard werken na zijn flinke crash tijdens de tweede vrije training. "Het was veel werk. Ik heb het leven van de technici niet makkelijk gemaakt, maar het team heeft geweldig werk geleverd", vertelt Leclerc.

'Als er een kans is om naar voren te schuiven, dan pak ik die'

Met een vierde plek is Leclerc tevreden. "Het was een hele goede ronde, ik heb alles eruit gehaald wat erin zat", vertelt de Ferrari-coureur. Naast Leclerc start Max Verstappen en voor hem start Lewis Hamilton. De Monegask vertelt dat hij zich niet gaat inhouden tegenover de kanshebbers op het kampioenschap. "Ik zit zelf ook in een kampioenschap met Lando (Norris, red.) achter me. Dus als er een kans is om naar voren te schuiven dan pak ik die."

Lees ook: Racing Team Nederland in IMSA Endurance Cup 2022

Lees ook: Kritiek op Mercedes na omstreden sponsordeal

Lees ook: Mensenrechten onderwerp van gesprek in Saoedi-Arabië

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen