210054-emilia-romagna-gp-2021-sunday

Charles Leclerc leek op weg naar een podium, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats bij de Grand Prix van Emilia-Romagna. Volgens de Monegask was het "onmogelijk" om Lewis Hamilton achter hem te houden.

Bij de herstart na de rode vlag reed Leclerc op de tweede plaats, maar die plek hield hij niet lang vast. "Het was een goede race, maar tegelijkertijd ook frustrerend omdat ik in het eerste deel van de race, voor de rode vlag, op een goede plek lag", zei Leclerc tegen Grand Prix Radio. "Ik was heel blij met mijn positie. Maar helaas was het een complete herstart na de rode vlag, waardoor we het moeilijk hadden. We zijn heel kwetsbaar op de rechte stukken. Dat maakt het voor ons lastig om te vechten of verdediging te bieden tegen anderen en daar hebben we vandaag de prijs voor betaald."

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton reed bij de herstart op plek negen en moest bij zijn opmars naar de tweede positie ook Leclerc voorbij. "Lewis was best een stuk sneller dan wij en ik kon niet echt iets doen. Op een gegeven moment maakte ik helaas een fout. Ik verloor de DRS van Lando (Norris, red.) en toen was het onmogelijk om hem (Hamilton, red.) achter me te houden op de rechte stukken."

210059-emilia-romagna-gp-2021-sunday-700x467
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Lando Norris eindigde voor Leclerc op de soft-band. Toch denkt de Ferrari-coureur niet dat de keuze voor de medium-band te veilig was. "Het is Lando gelukt om met zijn banden het einde van de race te halen. Maar hij finishte niet in een geweldige positie qua band. Het is makkelijk om daar achteraf over te oordelen, maar ik denk dat het op dat moment de juiste keuze was."

Lees ook: Pérez verontschuldigt zich bij team na teleurstellende race

Lees ook: Jack Plooij: "Heftige maar eerlijke reactie van Russell"

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen