Leclerc wijt contact met Stroll aan onderstuur

190015_sin

De Grand Prix van Rusland duurde niet langer dan vier bochten voor Lance Stroll. Dit had te maken met een tik die hij kreeg van Charles Leclerc. Leclerc legt nu uit dat onderstuur de boosdoener was.

Stroll reed op de zevende positie toen Charles Leclerc een inhaalactie waagde. De Monegask remde laat en tikte Stroll, die naar eigen zeggen heel veel ruimte overliet voor Leclerc, op zijn rechterachterwiel. De Racing Point was nu onbestuurbaar en ging aan de andere kant van de baan de muur in.

'Ik probeerde aan de binnenkant in te halen in bocht vier, maar bij het aansnijden van de bocht pakte Pérez de apex en zo kreeg ik veel onderstuur, contact was toen niet meer te vermijden.' Zo legt Leclerc uit, die na het contact wél door kon en een zesde positie behaalde.

Stroll was echter stellig; 'Ik zat helemaal aan de rand van het circuit dus meer ruimte had ik hem niet kunnen geven.' Na het podium in Monza is het voor de Canadees qua resultaat bergafwaarts gegaan. Waar hij in Mugello nog lange tijd vooraan het veld reed, kwam hij in Rusland niet eens verder dan de eerste ronde. De uitvalbeurt in Rusland was al de tweede op rij.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden