Leclerc wint bij debuut Virtual Grand Prix

190015_sin

De tweede Virtual Grand Prix is een prooi geworden voor Ferrari-coureur Charles Leclerc. Het was zijn eerste race in de virtuele competitie die het gat opvult van uitgestelde en afgelaste F1-races.

De bedoeling van de Virtual Grand Prix-serie is om in het weekend dat een F1-race verreden had moeten worden, dan een virtuele race op dat circuit te rijden. Afgelopen weeekend had de Grand Prix van Vietnam verreden moeten worden, maar omdat die niet in de game F1 2019 aanwezig is, werd gekozen voor Albert Park te Melbourne.

Leclerc had zich als tweede gekwalificeerd achter Renault-junior Chistian Lundgaard, die kreeg echter een gridstraf van vijf plekken na een aanrijding. Leclerc nam zijn plek dus over. Achter hem startte George Russell als tweede. Ook voor de Williams-coureur was dit zijn debuut.

Bij de start greep Leclerc direct een voorsprong die hij in het restant van de race kon uitbouwen. Bij de finish had hij vijftien seconden voorsprong op Lundgaard die als tweede eindigde. Russell complementeerde het podium op de derde plek.

"Het was ontzettend moeilijk," zei Leclerc direct na de race. "We zitten in een stoel, dus er zijn geen G-krachten, maar ik zweet als een gek. Mijn spieren doen niet pijn, maar de concentratie die nodig is, betekent dat ik veel zweet, omdat ik zo hard mijn best doe. Het was een geweldige race."

Het debuut is extra bijzonder voor Leclerc, omdat hij acht dagen geleden pas begon met spelen van de game. Sindsdien heeft hij veel geoefend. "Ik weet niet hoeveel, maar op zijn minst vijf uren per dag."

Over twee weken staat de Chinese Grand Prix op de kalender. Leclerc hoopt dan weer van de partij te zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen