M174971

Hoewel niet met zoveel woorden, heeft Lewis Hamilton er tijdens een sponsorevent voor Hewlett-Packard geen misverstand over laten bestaan dat hij de zeven wereldtitels van Michael Schumacher graag zou evenaren. En misschien zelfs voorbijstreven.

De kersverse vijfvoudig wereldkampioen gaf te kennen “nog niet op zijn best” te zijn, en “nog genoeg werk voor de boeg” te hebben. De 33-jarige Brit staat nog tot en met 2020 onder contract bij Mercedes en stelt zich naar eigen zeggen tot doel om Sebastian Vettel en Max Verstappen te verslaan. Hij is dan ook niet van plan gas terug te nemen na een indrukwekkend seizoen dat hem wat betreft wereldtitels op gelijke hoogte bracht met de legendarische Juan Manuel Fangio.

Michael Schumacher

Slechts één coureur staat nog boven hem in het lijstje van coureurs met de meeste wereldtitels en dat is Michael Schumacher, die in ’94 en ’95 bij Benneton zegevierde en vervolgens overstapte naar Ferrari waar hij van 2000 tot en met 2004 nog vijf wereldtitels op rij vergaarde. “Mijn doel is om er voor te zorgen dat Ferrari geen kampioenschap meer wint de komende twee jaar, of Red Bull”, aldus Hamilton, die daarmee indirect aangeeft nog twee titels met Mercedes te willen binnenslepen. Immers, van alle teams zijn Mercedes, Ferrari en Red Bull nu juist de favorieten voor de titel.

Toch zal het moeilijker worden, erkent de Mercedes-coureur. Er staan volgend seizoen een aantal coureurs op de grid die zijn feestje danig kunnen verstoren. Ten eerste is daar viervoudig wereldkampioen Vettel die er op gebrand is om zijn vijfde wereldtitel te behalen na een mislukte campagne in 2018. Met Charles Leclerc aan zijn zijde zal Ferrari geduchte tegenstand kunnen bieden als zij de zaakjes wél op orde hebben. En dan is er Verstappen die het afgelopen seizoen al een aantal keren liet zien tegen Hamilton opgewassen te zijn in de Red Bull, hij krijgt in 2019 Pierre Gasly naast zich.

Superfocus

“We hebben twee Red Bulls die ons echt het leven zuur zullen proberen te maken, en we hebben de jonge Max Verstappen die graag een wereldkampioenschap zou stelen”, aldus Hamilton. “Bovendien hebben we Charles Leclerc in een Ferrari die ook indruk zal willen maken volgend jaar. En deze gasten zijn allemaal veel jonger, ik ben nu de twee-na-oudste coureur in de Formule 1, en dat is bizar want ik ben pas 33”, concludeert de Mercedes-coureur. “Dus hoe blijf ik er toe doen, hoe blijf ik fitter dan al die gasten, hoe blijf ik mentaal méér gefocust dan al die andere kerels. Dát is mijn superfocus, om ze voor te blijven.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen