Lewis Hamilton: “Alle banden voelen slecht aan”

M270225

Valtteri Bottas heeft weer vertrouwen in de auto terwijl Lewis Hamilton juist aangeeft weinig verschil te merken in vergelijking met het weekend in Bakoe. Toch stonden beide Mercedessen vanochtend bovenaan de tijdenlijst. In de tweede vrije training was alleen Max Verstappen sneller.

De afgelopen twee Formule 1-weekenden verliepen niet volgens plan voor Mercedes. Op de stratencircuits had het Duitse team het lastig. Daarom keek het team nou juist zo uit naar de Grand Prix van Frankrijk, een ‘normaal’ circuit in plaats van een stratencircuit. In de eerste vrije training eindigden de Mercedessen op plaats één en twee. In de tweede vrije training was alleen Max Verstappen sneller, zijn ronde was 0.008 sneller dan die van Bottas.

Hamilton heeft het nog steeds zwaar

Lewis Hamilton gaf na afloop van de tweede vrije training aan dat het nog steeds erg lastig was. “Het enige wat anders is in vergelijking met Monaco en Bakoe is de positie.” De zevenvoudig wereldkampioen heeft geen idee hoe het kan dat Mercedes het zwaar heeft de laatste weken. Hamilton gaf ook aan dat hij wel verwacht had dat Red Bull sterk zou zijn. Op de vraag welke band het sterkste zal zijn dit weekend antwoordt hij: “Ze voelen allemaal slecht aan.”

Lewis Hamilton / Mercedes / Bakoe / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Bottas zeer tevreden over eerste dag

Valtteri Bottas liet weten een veel beter gevoel te hebben in vergelijking met het weekend in Bakoe. “De balans is goed en de banden werken ook, ik kan de auto weer vertrouwen.” Volgens Bottas zit er weinig verschil tussen de mediums en de zachte band over één ronde, in de langere runs zal iedereen op de gele band willen rijden volgens de Fin. Net als Hamilton had ook Bottas wel verwacht dat Red Bull snel zou zijn. “Het ziet ernaar uit dat het tussen ons en Red Bull zal gaan, we zullen het morgen zien.”

Lees ook: Chassiswissel voor Hamilton en Bottas bij Mercedes

Lees ook: Wolff hoopt op betere prestaties beide bolides in Frankrijk

Lees ook: Mick Schumacher kijkt uit naar begin triple header

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden