Lewis Hamilton: "Begreep niet waarom Max heftig remde"

M293842

Lewis Hamilton heeft de chaotische Grand Prix van Saoedi-Arabië gewonnen. Het bleek een zware en spannende race en de Brit is blij met het werk dat zijn team heeft verricht gedurende de laatste paar weken. Over het incident met Max Verstappen laat hij weinig los.

De Mercedes-coureur zegt direct na afloop van de race dat het moeilijk was op de baan. "Ik ben al lang bezig met racen, maar het was ontzettend moeilijk. Het ging er hard aan toe op de baan. Met mijn ervaring wist ik dat het belangrijk was om clean te blijven rijden. Het was moeilijk om hen in te halen, ze hebben veel snelheid."

Volgens Hamilton heeft zijn team het moeilijk gehad in de afgelopen weken. "Het was moeilijk voor ons team, we hebben een hoop over ons heen gekregen. Het werk wat we hebben verricht is geweldig. Ook heeft Valtteri (Bottas red.) een goede prestatie geleverd door op P3 te eindigen. Het was een moeilijke race, zowel fysiek als mentaal."

Incident met Verstappen

Over de botsing met Verstappen is de Brit terughoudend. "Ik begreep niet waarom hij heftig remde en daardoor reed ik op hem in. Daarna hoorde ik dat hij mij voorbij moest laten nadat ik zag dat hij doorreed", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die naar eigen zeggen niet wist dat Verstappen hem voorbij wilde laten.

Lees ook: Piastri wint F2-race na zware crash Pourchaire en Fittipaldi

Lees ook: F1 heeft zes locaties op het oog voor sprintrace in 2022

Lees ook: Kritiek op Mercedes na omstreden sponsordeal

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen