Lewis Hamilton: "Dramatisch weekend tot nu toe"

M267794

Lewis Hamilton beleefde een slechte kwalificatie in Monaco. De Brit kwam niet eens in de buurt van pole position en kwalificeerde zich als zevende. "Het is een dramatisch weekend tot nu toe, maar het had slechter gekund", vertelt Hamilton na afloop van de kwalificatie tegenover Grand Prix Radio.

"Ook zonder rode vlag was de kwalificatie een ramp voor mij. Ik was toch wel de pits ingegaan", stelt Hamilton. De Brit wist niet in de buurt te komen van pole in tegenstelling tot zijn teamgenoot Valtteri Bottas, die de derde startplek pakte. Hamilton zal de Grand Prix van Monaco als zevende starten.

Hoe de auto het in de race gaat doen, kan de Mercedes-coureur nog niet zeggen. "Ik heb geen idee hoe de auto het in een race set-up doet. Veel mensen hebben denk ik nog geen long run op de banden gedaan." Ondanks dat denkt Hamilton ook niet dat het veel uit zal maken. Hij verwacht dat het vooral belangrijk gaat zijn om de auto's voor hem bij te houden en elke kans te pakken die zich voordoet. "Ik hoop dat het gaat regenen, maar dat is onwaarschijnlijk. Het is niet het meest leuke om de race zo te starten, maar ik ga mijn best doen."

Lees ook: Leclerc: “Maak me zorgen om gearbox penalty”

Lees ook: Verstappen: “Rode vlag heeft mijn kans op pole verpest”

Lees ook: Bottas: “Het is Monaco, alles kan gebeuren”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden