Lewis Hamilton eert Ayrton Senna na lastige pole

DrqhlALW4AE6fDL

Lewis Hamilton start morgen voor de 82ste keer in zijn carrière een Formule 1-race vanaf poleposition. De Engelsman was de snelste op Interlagos, maar kende geen vlekkeloze kwalificatie. Tot twee keer toe reed hij een andere coureur in de weg, vooral de situatie met Sergey Sirotkin zag er op het eerste gezicht spannend uit. De stewards zagen echter geen grond om actie te ondernemen, omdat de Rus in zijn outlap zat en dus niet werd gehinderd bij het neerzetten van een snelle tijd.

Hamilton was na afloop kritisch: "Dat was me een kwalificatiesessie. Het ging heen en weer met het weer. Ik wist niet of mijn ronde goed genoeg was voor pole, want hij was niet foutloos. Gelukkig wist mijn team me snel gerust te stellen. Ik ben erg blij om in Brazilië te zijn. Ik heb een ontwerp van Ayrton Senna op mijn helm staan, ik waardeer de warmte die ik hier voel", aldus de Engelsman voor de camera van Formula 1.

DrqVjXTWwAAbXEo
Hamilton toont zijn helm aan het Braziliaanse publiek (c) Formula 1

De pole van Hamilton was een historische voor Mercedes. De Zilverpijlen staan nu - sinds zij in 1954 voor het eerst aan het WK Formule 1 deelnamen - op honderd polepositions.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen