Lewis Hamilton: "Geen perfect rondje gereden"

M265547

Lewis Hamilton had in Portugal de honderdste pole uit zijn carrière kunnen pakken. Had, want het is de Brit niet gelukt. Zijn teamgenoot, Valtteri Bottas, was sneller en snoepte de pole position van hem af. Hamilton zelf stelt dat hij niet de perfecte ronde heeft neergezet tijdens de kwalificatie.

"Valtteri en het team hebben het goed gedaan vandaag. Ik reed niet de perfecte ronde, maar de punten worden morgen pas verdeeld", stelt Hamilton tegenover Formula 1. "Eerlijk gezegd hadden we veel tijd tot onze beschikking, maar ik wist de eindjes niet aan elkaar te knopen."

Tricky omstandigheden op de baan

Ook Hamilton had het over de moeilijke omstandigheden op de baan. "De omstandigheden zijn erg tricky. De baan zelf is erg glad en er is weinig grip. Ook moet je extra rondes rijden om de banden goed op temperatuur te krijgen." Daarnaast was de balans volgens de Brit erg wisselend door het verdwijnen van de grip.

M265100-e1619809779891-700x389
Foto: Mercedes F1 / Steve Etherington

"Het rondje tijdens Q2 voelde goed. Ik dacht het goed ging, maar met de wisselende temperaturen en de plotselinge windvlagen was het moeilijk. Je kunt plots een windvlaag van achteren krijgen op plekken waar dat normaal gesproken niet gebeurt", legt Hamilton de baanomstandigheden uit.

De Mercedes-coureur wordt daarnaast ook nog gevraagd wat hij vindt van hoe Red Bull het tijdens de kwalificatie deed. "Ik heb het niet gezien, maar het is verrassend. Ik snap niet waar zij stonden op het gebied van pace vandaag. Het leek erop dat ze een chaotische dag hadden."

'Wordt een mooi gevecht'

Toch vlakt Hamilton het team van Red Bull zeker niet uit. "Ik denk dat ze snel zullen zijn tijdens de race. Normaal gesproken zijn ze snel tijdens de race", stelt de Brit. "Ik weet niet waarom ze vandaag tekortkwamen, maar ik denk dat het een mooi gevecht wordt morgen tussen ons drieën (met Bottas en Verstappen red.)."

Lees ook: Max Verstappen: “We hadden totaal geen grip vandaag”

Lees ook: Ricciardo na Q1-exit: “Heel somber om hier nu te staan”

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden