Lewis Hamilton: "Had kritiek met team moeten bespreken"

M268963

Lewis Hamilton heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan toegegeven dat hij zijn ongenoegen over zijn team beter "achter gesloten deuren" had kunnen uitspreken. Na de Grand Prix van Monaco was de zevenvoudig wereldkampioen tegenover de media niet bepaald mals in zijn mening over de prestaties van Mercedes. 

Hamilton kende in het prinsdom een slecht weekend. De Brit kwalificeerde zich als zevende en kwam in de race niet verder naar voren. Na de race liet hij weten dat het team nog veel lessen kon trekken uit het optreden. Hamilton bleek in Bakoe echter afgekoeld en wat bijgedraaid in zijn mening. Tegenover Formula 1.com liet hij weten dat hij anders had kunnen reageren in die situatie.

Heetst van de strijd

"Ik denk dat je soms niet de juiste dingen zegt in het heetst van de strijd. Het is denk ik altijd beter om opbouwende kritiek achter gesloten deuren te uitten, dat hebben we uiteindelijk ook gedaan."

Hamilton denkt dat er niet één specifiek persoon verantwoordelijk is voor het tegenvallende resultaat in Monaco. "Ik maakte zelf ook zeker deel uit van de beslissingen. We hebben teruggekeken en geanalyseerd en misschien hebben de dingen die ik heb gezegd voor een domino effect gezorgd. We weten dat we dingen beter hadden kunnen doen."

Vooruit kijken

"Eén individuele race is niet doorslaggevend. Natuurlijk wil je altijd je best doen om het in de toekomst beter te doen. Maar je wint en verliest als team, we zullen blijven vechten en hopen op betere prestaties."

Hamilton kijkt nu vooruit op de race in Bakoe. In Azerbeidzjan heeft Mercedes sinds 2016 drie van de vier races gewonnen. "Het is een ander circuit met andere vereisten. Natuurlijk is het verschil in temperatuur dit weekend anders. Ik denk dat we dit weekend voor een ander soort uitdaging staan. Ik denk niet dat onze prestaties per definitie hetzelfde zullen zijn als in de vorige race", sloot de Brit af.

Lees ook: Grand Prix Oostenrijk eerste race met volledig publiek

Lees ook: Mercedes legt 13-jarig Chinees racetalent vast

Lees ook: Schumacher over GP Azerbeidzjan: “Baan waar kansen liggen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden