Lewis Hamilton: "Heb alles gegeven"

M276935

Na een dramatische start bij de Grand Prix van Hongarije, met veel uitvallers, is het Lewis Hamilton gelukt om een podiumplek te veroveren. De Brit kwam als derde over de finish, waarmee hij de leiding van Max Verstappen overneemt in het kampioenschap. 

Bij de herstart, na de rode vlag, was Hamilton de enige die niet de pitstraat in reed om zijn banden in te ruilen voor slicks. De Brit ging een ronde later naar binnen waardoor hij helemaal achteraan moest beginnen met zijn inhaalrace. "Ik vertelde het team over de staat van het circuit, maar het team zei dat er nog regen zou komen."

'Ik had niks meer over aan het einde'

Tot aan de laatste ronde was het een spannende race. Met name Fernando Alonso maakte het enorm lastig voor Hamilton. Hierdoor was het niet meer haalbaar voor de Brit om mee te strijden voor de overwinning. "Ik heb alles gegeven en ik had niks meer over aan het einde", veronderstelde Hamilton. Gezien de omstandigheden van de race, is Hamilton niet ontevreden met de punten die hij heeft binnengehaald. Inmiddels is hij met zes punten verschil de leider in het kampioenschap.

Hamilton kampt met vermoeidheid en lichte duizeligheid

Via een statement heeft Mercedes bekendgemaakt dat Hamilton momenteel bij de dokter is om zich te laten checken. Bij de prijsuitreiking viel het al op dat de Brit moeite had om het podium op te komen.

Lees ook: Esteban Ocon wint chaotische Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Hauger wint Formule 3-race op opdrogende Hungaroring

Lees ook: Zware dag in autosport: Marshal overleden en zware crash Aitken

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden