Lewis Hamilton heer en meester in Hongarije, Verstappen P2

Lewis-Hongarije

Lewis Hamilton heeft de Grote Prijs van Hongarije op zijn naam geschreven. Max Verstappen eindigde op de tweede plek, nadat hij in de slotfase Valtteri Bottas achter zich wist te houden.

Na twee races in Oostenrijk was nu de tijd daar voor de Grote Prijs van Hongarije. Het beloofde van tevoren al een spektakel te worden, want er leek veel regen in aankomst. Deze viel er ook, waardoor alle wagens behalve Magnussen op intermediates de race zouden gaan aanvangen. Voor Max Verstappen was er al drama voor de start; de Nederlander verloor de controle in zijn ronde naar de grid. Het harde werk van de mechanics werd echter beloond; Max kon nog van start gaan.

Polesitter Hamilton kwam zeer goed weg, net als de Racing Point van Sergio Perez. Valtteri Bottas en Lance Stroll kwamen juist slecht weg en vielen terug naar plekken 6 en 7. Verstappen lag na de start op de derde plek, teamgenoot Albon was opgeklommen naar 11. Kimi Räikkönen kreeg nog een straf van vijf seconden, want hij stond bij de start niet correct op zijn startplaats.

Na drie ronden gingen Leclerc en Bottas de pits in; zij waren de eersten die de baan op droogweerbanden aandurfden. De rest van het veld kwam hierna ook naar binnen, maar Verstappen ging nog een ronde door. Na de pitstops was het Lewis op kop, met Verstappen en Magnussen achter hem. Nicholas Latifi en Carlos Sainz kwamen nog bijna in aanraking in de pits, waarna de Williams-coureur in het rond ging. De Canadees kreeg vervolgens ook nog een tijdstraf voor een unsafe release.

Lewis Hamilton reed hierna weg van het veld, terwijl teamgenoot Bottas zichzelf terugvocht met inhaalacties op onder andere Leclerc en Grosjean. Voor Pierre Gasly was het na ronde 17 einde verhaal; de Fransman moest zijn wagen stilzetten in de pits. Alexander Albon was ondertussen bezig aan een inhaalrace, waarbij hij zichzelf in gevecht vond met de Ferrari's. Dit duurde echter niet lang en de Ferrari-coureurs doken al snel naar binnen voor de hards.

Halverwege de race kwamen er dan toch de voorspelde druppeltjes regen, maar echt heftig werd het niet en alle coureurs bleven dan ook op de slicks rijden. Valtteri Bottas reed vervolgens langzaam naar Verstappen toe, maar de Fin verdween daar weer toen hij naar binnen kwam voor een nieuwe set hards. Lewis Hamilton besloot aan het einde van de race nog naar een setje softs te gaan, om zo de snelste ronde proberen neer te zetten. Albon wist uiteindelijk ook nog Vettel te pakken, waardoor hij de vijfde plek wist te behalen. Lewis zette uiteindelijk de snelste ronde neer en gaat nu ook aan de leiding van het WK.

https://twitter.com/F1/status/1284863487114698752

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen