Lewis Hamilton: "Hopelijk krijgen fans geld terug"

M278579

Lewis Hamilton voelt na afloop van de natte omstandigheden tijdens de Grand Prix van België mee met de fans, die urenlang op Spa-Francorchamps hebben gewacht. Hamilton, die als derde was geëindigd, liet na afloop weten dat hij hoopt dat de fans hun geld terugkrijgen.

Er werd nog een aantal rondes achter de safety car gereden maar door de vele regen kon de race nooit echt van start gaan. Alle fans op het circuit zaten daardoor de hele middag in de regen, achteraf allemaal voor niets. Hamilton voelt met hen mee. "Ik heb echt medelijden met de fans", aldus de Mercedes-coureur na afloop tegenover Paul di Resta.

Hamilton, na afloop van de kortste Formule 1-race ooit: “Hier heeft natuurlijk niemand schuld aan. De fans waren geweldig vandaag, dat ze de hele tijd hier bleven voor ons en wachtten op een mogelijke race, ik hoop dat de fans hun geld terugkrijgen.”

'Had geweldige race kunnen worden'

Lange tijd werd er gewacht op een droog moment, die er uiteindelijk nooit kwam. Dit resulteerde in een uitstel van ruim drie uur lang. Volgens Hamilton was het in dat tijdbestek echt niet mogelijk geweest om te racen. “Je kon niet eens zien wat er vijf meter voor je zat”, geeft Hamilton aan. “De auto verdween dan. Het was op de rechte stukken lastig om de flitsende achterlichten te zien. Het is jammer, want ik had graag geracet. Het had een geweldige race kunnen worden als het niet zo hard had geregend”, zo sloot Hamilton af.

Lees ook: Max Verstappen wint GP van België na twee rondes racen

Lees ook: Wolff: “Keuze tussen Bottas en Russell is al gemaakt”

Lees ook: Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden