Lewis Hamilton: "Kunnen data Valtteri goed gebruiken"

2-friday-dutch

De tweede vrijde training verliep voor Lewis Hamilton niet geheel volgens plan. Ondanks dat hij uitviel doordat zijn bolide fors vermogen verloor, blikt de Brit redelijk positief terug op VT1 en VT2 op het circuit van Zandvoort. 

"We weten nog niet wat het probleem precies was, alleen dat we het vermogen verloren", laat Hamilton weten na afloop van de tweede vrije training. "Hopelijk kunnen we wat tijd goedmaken tijdens de derde vrije training om ons goed voor te bereiden op de kwalificatie."

Tevreden

De zevenvoudig wereldkampioen laat weten wel positief te zijn over de eerste vrije training van de vrijdagochtend. De Mercedes-coureur was hierin het snelste met kort achter hem de Nederlander Max Verstappen. "We waren erg tevreden over VT1, maar hebben wat aanpassingen gedaan richting de tweede vrije training." Hamilton viel al vroegtijdig uit in de tweede sessie en moest het doen met de data die teamgenoot Valtteri Bottas verzamelde.

"Het is moeilijk om te zeggen of er goede of slechte punten waren aan de verandering van de auto richting de tweede training, maar gelukkig kunnen we de data die Valtteri heeft verzameld in de tweede training goed gebruiken. We hebben in ieder geval voldoende data over de long-runs."

Fantastisch circuit

Hamilton werd ook gevraagd hoe het voelde om sinds zijn Formule 3-tijd weer eens op het circuit van Zandvoort te rijden. Zijn antwoord daarop was meteen duidelijk. "Deze baan is fantastisch. Het bracht me meteen enorm goede herinneringen. Ik wist er niet veel meer van sinds mijn Formule 3-tijd, maar de snelheid, met name in bocht zeven, is ongelooflijk." Een glunderende en enthousiaste Hamilton voegde hieraan toe dat hij hoopt dat zijn team een goede strategie kan vinden voor dit circuit.

Zoals we Lewis Hamilton allemaal kennen nam hij ook nog even de tijd om de fans te bedanken. "Het is enorm gaaf om te zien dat er zo veel mensen komen om ons te zien rijden. Het zat voor de vrije trainingen zelfs al bijna helemaal vol." Ondanks dat de meeste fans op Zandvoort natuurlijk voor Max komen, waardeert de Mercedes-coureur alle support die hij krijgt enorm. "Geloof het of niet, maar ik zie hier ook fans die mij aanmoedigen. Daar krijg ik energie van."

Lees meer: Top & Flop: Grand Prix van Nederland VT1 en VT2

Lees meer: Ferrari snelste tijdens tweede vrije training GP van Nederland

Lees meer: Hamilton houdt rekening met boegeroep op Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden