Lewis Hamilton: "Max had langer moeten wachten"

LH

Wat een seizoensopener in Bahrein. Lewis Hamilton weet nipt de jagende Max Verstappen achter zich te houden. Zwaarbevochten sleept hij de overwinning toch nog binnen. Dat het niet vanzelf ging, liet Lewis bij de 'post-race interviews' ook meteen blijken.

Lewis Hamilton won de openingswedstrijd van het seizoen. Hoewel hij Max Verstappen en Red Bull als favorieten beschouwde vóór aanvang van de race, maakte hij het hen niet makkelijk. Met twee Mercedes-auto's in de top drie om de Red Bull van Max op te jagen, waren er kansen genoeg.

Pitstops

Hamilton startte op plek twee achter Max Verstappen en zette meteen de druk vol op de ketel bij de Nederlander. De gehele eerste stint bleef het gat gemiddeld onder de twee seconden. Hamilton tegenover Grand Prix Radio: "We probeerden de hele vroege undercut, wat ons er uiteindelijk toe dwong om voor de tweede stop een overcut te doen." Lewis kwam, nadat Verstappen nog een aantal ronden doorreed, met een ruimere marge voor de deur van de Nederlander terecht. "Uiteindelijk is Max overduidelijk in topvorm en die Red Bull is fenomenaal", aldus Hamilton.

M261136-700x467
Foto: Mercedes-AMG Steve Etherington

De pitstops bleken strategisch gezien een sterke zet te zijn van Mercedes, want na de tweede pitstop van Verstappen leidde Hamilton de wedstrijd met een voorsprong van zo'n 10 seconden. Dit gat zou Verstappen binnen 15 ronden dicht moeten rijden om nog een aanval te kunnen plaatsen.

Één poging

In ronde 51 van de 56 zat Max daadwerkelijk ook aan de staart van de Brit. De eerste gelegenheid om een aanval te plaatsen, gebruikte de Nederlander dan ook. Hamilton had na de afloop van de race een klein kritiekpuntje op deze actie: "Hij had langer moeten wachten, hij had nieuwere banden dan ik." Volgens de Brit kon hij zelf laat remmen en Max Verstappen naar buiten dwingen, om zo weinig tijd te verliezen. Door deze actie moest Verstappen van de baan en kreeg hij nog een waarschuwing van de raceleiding. De Nederlander moest plek één teruggeven aan Lewis Hamilton. Daarna kwam er geen echte mogelijkheid meer voor een tweede aanval. Hamilton won nipt de race.

33-sunday-sakhir-700x467
Lewis Hamilton Podium - Foto: Pirelli / Andy Hone / LAT Images

Red Bull fenomenaal

"Max is overduidelijk in topvorm", zei Hamilton na afloop. Volgens de Brit is de Red Bull-auto enorm sterk. De Honda-motor van de bolides van Verstappen en Perez krijgt extra lof. "De auto is fenomenaal en hun motor is ongelooflijk snel." Ondanks al deze factoren staat er een enorm opgeluchte Lewis Hamilton voor de camera. "Ik denk dat we hele waardevolle punten hebben gepakt vandaag."

Dat het een spannend seizoen gaat worden, voelt ook Hamilton. De strijd met Verstappen en Red Bull is nog lang niet gestreden, vertelt hij. Na deze zege staan Hamilton en Mercedes er goed voor, maar een Verstappen die jaagt op een wereldtitel, zal de rest van het seizoen voor spektakel zorgen.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Bahrein de race

Lees ook: GP Bahrein: Lewis Hamilton wint, Verstappen tweede

Lees ook: Verstappen: “Liever een straf dan op deze manier tweede”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden