Lewis Hamilton: "Moeilijke dag voor iedereen"

M278386

Volgens Lewis Hamilton was het een moeilijke dag voor iedereen op het circuit van Spa-Francorchamps. Door veel regen en een onderbreking moesten de fans langer wachten dan normaal om erachter te komen wie het sterkst voor de boeg zou komen. Dit keer waren zowel Max Verstappen als George Russell de Mercedes-coureur té snel af. 

Lewis Hamilton heeft zich als derde gekwalificeerd voor de Grand Prix van België. Het was maar een heel klein verschil ten opzichte van Russell, die zich als tweede kwalificeerde. Verstappen heeft een groter gat geslagen met een tijdsverschil van iets minder dan vier tienden. "We proberen positief en gefocust te blijven." Hamilton was tevreden over zijn eerste ronde in Q3, maar zijn tweede ronde vond hij minder goed omdat hij aan het struggelen was.

Balans vinden

Het circuit van Spa-Francorchamps kende door het wisselvallige weer verschillende soorten baancondities, waardoor het een uitdaging was om de juiste balans te vinden. "We probeerden zo goed mogelijk een balans te vinden. Misschien was dit niet helemaal goed, maar we zullen het tijdens de race wel zien." Vooralsnog gelden ongeveer dezelfde regenachtige weersverwachtingen voor de race. "Als de weersomstandigheden (tijdens de race red.) hetzelfde zijn als tijdens de kwalificatie, gaat het tricky worden", veronderstelde Hamilton. "Hopelijk hebben we beter weer, ook voor de fans."

Strategie

Het team van Mercedes zal genoeg te bespreken hebben wat betreft de strategie. Aangezien Valtteri Bottas nog een gridstraf moet incasseren van vijf plekken, kan het nog lastig worden voor het team. Dit betekent namelijk dat Bottas vanaf de dertiende positie van start zal gaan. "Beide Red Bull-auto's zijn dichtbij, dat kan het moeilijk maken voor onze strategie. Maar natuurlijk gaan we er alles aan doen."

Lees ook: Russell grijpt net naast pole: "Had niks te verliezen"

Lees ook: Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

Lees ook: Mick Schumacher eert vader met speciaal helmdesign

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen