Lewis Hamilton na nederlaag: "Nooit opgegeven"

M288649

Het leek er sterk op dat Lewis Hamilton in Abu Dhabi achtvoudig wereldkampioen zou worden. Echter door een zeer verrassende wending in nota bene de laatste fase van de Grand Prix van Abu Dhabi kreeg Max Verstappen een laatste poging om in te halen, de Nederlander slaagde hierin tot ieders grote verbazing. Hierdoor was het de Nederlander die wereldkampioen werd. De Brit reageert na het verlies van zijn achtste wereldtitel.

Na afloop van de race feliciteerde de Brit Verstappen tijdens zijn eerste reactie. De Mercedes-coureur feliciteerde ook zijn eigen team voor hun harde werk gedurende het seizoen. Het is Mercedes gelukt om voor de achtste keer het constructeurskampioenschap te winnen.

Felicitaties voor Max

"Grote felicitaties aan Max en zijn team. We hebben het geweldig gedaan, alle mannen en vrouwen die we in ons team hebben, hebben hard gewerkt. Ik ben zo trots op hen en zo dankbaar. We hebben alles gegeven, we hebben nooit opgegeven en dat is het belangrijkste", zegt Hamilton. Hamilton staat ook voor 2022 en 2023 nog onder contract bij het team van Mercedes. Hamilton blikt vooruit en wenst iedereen een goede kerst.

"Ik heb me de afgelopen maanden goed gevoeld. Als ik eerlijk ben, wil ik dat mensen veilig blijven en we gaan het volgend jaar weer zien", voegt hij eraan toe.

Lees ook: Kampioen Piastri wint laatste Formule 2 Feature Race van seizoen in Abu Dhabi

Lees ook: Max Verstappen wereldkampioen na bizarre slotfase

Lees ook: “Ross Brawn en Pat Symonds verlaten F1 in 2022”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden