Lewis Hamilton niet blij na slechte herstart in Bakoe

M269453

Lewis Hamilton is geen blij man na de race in Azerbeidzjan. Hij leek op koers te zijn naar het podium, maar vergooide zijn kansen tijdens de herstart na de rode vlag. Hij eindigde de race uiteindelijk als vijftiende. 

Een droevige Hamilton stond voor de Ziggo Sport microfoon van Rick Winkelman. "Excuses aan het team," zegt hij. Winkelman vult aan dat het team er dit weekend sowieso niet lekker in zat. Hamilton geeft daarin toe dat het moeilijk was, maar dat ze goed werk hebben verricht om de tweede plaats in kwalificatie te pakken. Helaas leek hij zich te verremmen tijdens de herstart en schoot daardoor rechtdoor. Weg podiumkans en daardoor pakt hij net als Verstappen geen punten voor het wereldkampioenschap.

Na de race leek hij met het team te praten over een knop die vermoedelijk niet was verzet voor de herstart. Deze 'magic' knop zou zorgen voor extra temperatuur in de voorbanden. Tijdens de herstart kon de kijker zien dat er veel rook van zijn auto af kwam. Hamilton heeft deze knop waarschijnlijk niet teruggezet en kwam daardoor in de problemen, waardoor hij zich verremde.

Mercedes verlaat de Grand Prix van Azerbeidzjan zonder punten. Ook Hamilton's teamgenoot Valtteri Bottas kon zich niet naar de top tien rijden en eindigde als twaalfde. Met de overwinning van Sergio Pérez loopt Red Bull iets uit op Mercedes in het constructeurskampioenschap. "We zullen ons als team herpakken en proberen terug te komen in de volgende race," aldus Hamilton.

Lees ook: Perez wint bizarre Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Pérez: “Winst een boost van zelfvertrouwen”

Lees ook: Pierre Gasly na behalen P3: “Wist niet of ik de finish wel zou halen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden