M199599

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. De wereldkampioen was oppermachtig in een saaie race op het circuit van Paul Ricard. Achter Hamilton werd Valtteri Bottas tweede en Charles Leclerc derde. De Nederlander Max Verstappen werd vierde.

Hamilton kwam goed weg en kon zonder problemen zijn leidende positie behouden. Achter de Brit kwam iedereen zonder problemen weg en zonder schade door eerste bochten. Verstappen had een goede start en wist zijn vierde plaats te behouden. Heel even had de Nederlander zicht op de derde plaats, maar de Ferrari van Leclerc was net te snel. Daarna moest hij in de eerste ronde goed in de spiegels kijken om de McLaren van Carlos Sainz voor te blijven. De Spanjaard kon een keer even kijken, maar zag vanaf de tweede ronde de Red Bull aan de horizon verdwijnen.

Na de eerste ronde was de top zes: Hamilton, Bottas, Leclerc, Verstappen, Sainz en Norris. Vettel sloot achter de McLarens aan en maakte zich op om naar voren te rijden. In de vijfde ronde passeerde de Duitser Norris en twee rondes later glipte hij langs Sainz.

Verstappen was de eerste van de top vijf die naar binnen ging. De Nederlander wisselde in de twintigste ronde naar de harde band. Niet veel later volgden Leclerc, Bottas, Hammilton en Vettel. Toen alle rook van de pitstops was opgetrokken, reed de top vijf in dezelfde volgorde als voor de bandenwissels.

In het tweede deel van race werden de verschillen in de top vijf steeds groter. Hamilton had een comfortabele voorsprong van 12 seconden op Bottas en daarachter waren de verschillen rond de zeven seconden.

In de slotfase werd alleen het verschil tussen Bottas en Leclerc erg klein. Hamilton pakte zonder problemen de overwinning en Leclerc kwam uiteindelijk net iets te kort en moest genoegen nemen met de derde plaats. Vettel kwam ook nog wel dichterbij aan Verstappen, maar de vierde plaats kwam niet in gevaar. Zeker niet toen Vettel nog naar binnen ging om de snelste ronde te pakken. Ook een kortstondige virtual safetycar vanwege een 'bollard' op het asfalt zorgde niet meer voor extra spanning. Door de overwinning verstevigde Hamilton zijn koppositie in het kampioenschap.

Uitslag race:

racefrankrijk-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen