Lewis Hamilton over overstap: 'Zeg nooit nooit'

1920x1080-Lewis-Hamilton-Autosprint-Ferrari

In Italië is het speculeren over de toekomst van Lewis Hamilton al begonnen. De Brit heeft bij Mercedes nog een contract tot eind 2020, maar volgens het tijdschrift Autosprint zou de vijfvoudig wereldkampioen daarna weleens de keuze voor Ferrari kunnen maken. Om de speculatie kracht bij te zetten, zette het magazine Hamilton op de cover in een Ferrari-raceoverall.

"Op dit moment is het voor mij zeer moeilijk voor te stellen mijzelf ergens anders te zien racen", zegt Hamilton tegen Autosprint. "Dit is mijn familie, dit is waar ik ben opgegroeid maar ik heb hetzelfde gezegd toen ik bij McLaren reed. Een van de redenen om te vertrekken was dat ik wilde zien of ik ook ergens anders iets speciaals kon laten zien. Ik wist dat ik het kon, maar ik moest het anderen bewijzen. Op dit moment heb ik niet het gevoel om bij een ander team te gaan racen, maar zeg nooit nooit."

Lange onderhandelingen met Mercedes

De speculaties over een transfer werden luider toen de onderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes over een contractverlenging zich voortsleepten. Uiteindelijk werd een akkoord bereikt en zette de Brit zijn handtekening onder een contract tot eind 2020.

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet Hamilton graag bij de renstal blijven. "Zolang wij hem voorzien van een auto waarmee kampioenschappen kunnen worden gewonnen en hij racet zoals hij op dit moment doet, kan dit een samenwerking zijn die eeuwig duurt."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden