Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

M282110

De Grand Prix van Rusland kende een knotsgekke ontknoping. Aan het einde van de race begon het te regenen, waardoor de een na de andere coureur besloot om zijn banden in te wisselen voor intermediates. Het team van Mercedes nam de juiste beslissing door Lewis Hamilton ook naar binnen te halen en hiermee wisten ze de overwinning binnen te slepen. 

Hamilton kon er profijt uit halen dat Lando Norris tot de laatste twee rondes door bleef rijden op slicks. Na een pitstop kwam de zevenvoudig wereldkampioen heel snel dichterbij en uiteindelijk kon hij de overwinning naar zich toe trekken. Hamilton heeft met zijn 100e Formule-1 overwinning een nieuw record behaald. "Het heeft even geduurd om de 100e overwinning te halen", vertelde de Brit na afloop van de race. "Het team maakte de juiste beslissing om mij aan het einde naar binnen te halen, want ik wist niet wat het weer zou gaan doen."

'Het was lastig geweest om Norris in te halen'

Hamilton sprak vol lof over zijn rivaal Norris. "Lando heeft het geweldig gedaan. Hij had een hele goede racepace en hij doet het goed bij McLaren." Bij de ontknoping van de race ging het regenen, maar de Brit gaf aan dat hij er niet zeker van was of hij Norris wel in had kunnen halen als het droog was gebleven. "Het was lastig geweest om Lando in te halen. Hij heeft zelfs de snelste race ronde gereden." Daarnaast is de Hamilton blij om te zien dat zijn oude team goede prestaties weet te behalen. "Bitterzoet om mijn oude team voor me te zien rijden. Ze doen het fantastisch."

'Blij met de punten'

Hamilton gaf toe dat hij na de kwalificatie niet heel blij was met de fouten die hij had gemaakt. "Ik heb de herhaling opnieuw en opnieuw bekeken en ik was vastbesloten om mijn best te gaan doen." Bij de start verloor hij een aantal plaatsen, maar uiteindelijk wist hij zichzelf terug te vechten naar de eerste positie. "Ik ben blij met de punten."

Lees ook: Hamilton wint Grand Prix van Rusland na kletsnat slot

Lees ook: Piastri wint Feature Race en zet goede stap richting F2-titel

Lees ook: Trident pakt constructeurstitel tijdens laatste race F3-seizoen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden