M190562

Lewis Hamilton gaat de geschiedenisboeken in als de winnaar van de duizendste Formule -1 race. De vijfvoudig wereldkampioen haalde in de eerste bocht de vanaf pole gestarte Valtteri Bottas in en gaf de leiding daarna niet meer uit handen. Bottas finishte de race als tweede en schonk Mercedes daarmee alweer de derde dubbel van het seizoen.

Hamilton zelf reageerde achteraf enigszins verbaasd over het gemak waarmee Mercedes de wedstrijd had gedomineerd: "Het was niet het makkelijkste weekend. We wisten toen we hier aankwamen echt niet waar we ten opzichte van de Ferrari’s stonden."

Wel was duidelijk dat Bottas in de trainingen en kwalificatie net iets beter leek te zijn dan Hamilton, maar die maakte dat vrijwel direct na de start goed: “Valtteri was het hele weekend snel, maar ik had direct na de start een goede actie en de rest is geschiedenis. Om een één-twee te pakken in de duizendste race is bijzonder.”

De overwinning van Hamilton is zijn 75ste in de Formule 1. Hij komt zo weer iets dichterbij het recordaantal van 91 zeges van Michael Schumacher. De Engelsman staat nu eerste in het kampioenschap, ten koste van Bottas die een plaatsje zakt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen