Lewis Hamilton: "Red Bull was moeilijkst om in te halen"

M281569

Lewis Hamilton had een uitstekende start tijdens de Grand Prix van Turkije, maar bleef hangen op de vijfde plek. De Mercedes-coureur was niet blij met het feit dat zijn team hem binnenhaalde voor een pitstop met nog acht rondes te gaan en zegt dat daar veel punten verloren zijn gegaan.

"Het is niet heel moeilijk om deze beslissingen te maken. Ik weet niet echt wat ik moet zeggen. Het is wat het is. We hebben wat punten verloren, maar je leert terwijl je leeft", aldus Hamilton tegen Ziggo Sport.

'Had het kunnen voorkomen'

Hamilton was niet blij met de beslissing om een pitstop te maken vlak voor het einde van de race. "Natuurlijk ben ik dat niet. Ik denk dat we door hadden moeten rijden. Ik had het waarschijnlijk kunnen voorkomen, maar het maakt nu niet meer uit. Ik heb het niet gedaan omdat we als een team werken. Het team gaf de suggestie om naar binnen te komen.”

'Regenbanden slijten veel'

“Maar ik wist gewoon wat er ging gebeuren wanneer je naar nieuwe regenbanden gaat. Ze slijten veel en ik had maar acht rondes. We verloren daar twee plekken mee en bijna nog meer”, zo laat de zevenvoudig wereldkampioen weten.

De Brit moest vanaf een elfde plek komen, omdat hij tien plaatsen straf kreeg voor een nieuw motoronderdeel. Daardoor was het duidelijk dat het een inhaalrace zou worden voor Hamilton. Uiteindelijk kwam hij achter Sergio Pérez terecht, waar hij veel moeite mee had. "De Red Bull was het moeilijkste om in te halen", zo sloot hij af.

Lees ook: Bottas pakt eerste overwinning van 2021: “Voelt welverdiend”

Lees ook: Imola wil vaste plek op F1-kalender voor vier jaar

Lees ook: Laatste kans om op F1 aan Tafel te stemmen voor Podcast Award

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden