Lewis Hamilton steekt hand in eigen boezem na GP Turkije

M284239

Lewis Hamilton heeft de schuld bij zichzelf gelegd na de Grand Prix van Turkije. De Engelsman was het tijdens de race niet eens met zijn team om een pitstop te maken. Een dag na de race heeft Hamilton laten weten dat het zijn fout was om niet meteen binnen te komen.

Het asfalt van Istanbul Park bleef durende de race glad en onvoorspelbaar. Omdat de baan niet droog genoeg werd voor slicks waren er coureurs die het risico namen om niet binnen te komen voor een pitstop. Omdat iedereen op de intermediates van start ging, vervalt het bandenreglement dat een coureur op twee verschillende compounds moet rijden. Charles Leclerc en Hamilton probeerden het maar kwamen uiteindelijk toch binnen. Esteban Ocon reed zijn race uit op banden waar hij op gestart was en pakte daardoor een WK-punt.

Mercedes wou dat Hamilton voor nieuwe inters naar binnenkwam, maar Hamilton deed dat niet en reed langer door. Uiteindelijk koos de 36-jarige eieren voor zijn geld en kwam de pits binnen voor een nieuwe set banden. Daarmee viel hij terug van de derde naar de vijfde plek, wat ook zijn eindpositie werd. De Mercedes-coureur verloor tevens de leiding in het wereldkampioenschap aan Max Verstappen, die nu zes punten meer heeft dan de Brit.

Lewis Hamilton / Grand Prix Turkije / Mercedes AMG F1 / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Sebastian Kawka)

“Het was mijn beslissing om buiten te blijven"

Op Instagram heeft Hamilton een bericht geplaatst, waarin hij zegt dat hij niet woedend is op zijn team en dat de media teveel maakt van zijn beslissing om niet binnen te komen. “Sommige media maken van mijn beslissing er een te groot ding van”, begon Hamilton. “Het is niet waar dat ik woedend ben op mijn team. Als team proberen we een zo goed mogelijke strategie voor de race te bedenken, maar tijdens de race moet je soms snelle beslissingen maken omdat een race door veel factoren wordt beïnvloed."

Tijdens de race namen Hamilton en het team dan ook gezamenlijk het risico om buiten te blijven in de hoop dat de baan droger zou worden. Dit gebeurde echter niet. "Het was mijn beslissing om buiten te blijven en dat pakte niet goed uit. Uiteindelijk kwam ik de pits binnen en dat was het veiligst om te doen."

Lewis Hamilton / Grand Prix Turkije / Mercedes AMG F1
Foto: Mercedes AMG F1 / LAT Images

“In het heetst van de strijd komt die passie eruit"

Over de boordradio liet Hamilton zich meermaals boos uit richting zijn team. Hamilton vertelde achteraf dat men niet moet verwachten dat hij altijd ‘netjes’ is omdat hij erg gepassioneerd is als hij aan het racen is. “Van dit soort momenten leren we altijd. We winnen en verliezen als een team. In het heetst van de strijd kan die passie eruit komen en dat geldt voor alle coureurs. Ik geef altijd alles op het circuit en dat vuur in me heeft mij gebracht waar ik nu ben."

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen"

Lees ook: Van Amersfoort Racing vanaf 2022 in Formule 3

Lees ook: Verstappen pakt leiding in kampioenschap terug

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden