Lewis Hamilton: "Technisch en complex circuit"

M293445

Met nog maar twee races te gaan om te bepalen wie er wereldkampioen wordt, is het hard tegen hard. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië waren Lewis Hamilton en Max Verstappen goed aan elkaar gewaagd. Dankzij een fout van de Nederlander, zal Hamilton de race vanaf pole position van start gaan.

In eerste instantie was de snelste rondetijd van Hamilton niet voldoende geweest voor pole position, maar doordat Max Verstappen de muur toucheerde wist hij toch de eerste plek te bemachtigen. Gedurende de eerste en tweede vrije training kwam het team van Mercedes erg sterk voor de dag, maar in de derde vrije training en de kwalificatie kwam ze pace te kort volgens de Brit. "We misten pace en we worstelden met de banden." Om die reden is Hamilton zeer tevreden dat hij samen met zijn teamgenoot, Valtteri Bottas, toch één een-tweetje heeft kunnen behalen.

'Lastige sessie'

Hamilton veronderstelde dat het een lastige kwalificatiesessie was. "Het circuit is ongelooflijk technisch en complex. Het is geweldig wat ze hier gebouwd hebben en de snelheid is fenomenaal." Daarnaast sprak de Brit zeer tevreden over zijn teamgenoot, aangezien ze beide vanaf de eerste rij zullen starten. "Dit was het doel. We hebben ontzettend hard gewerkt met simulaties en set-ups. De samenwerking met Valtteri was echt heel goed."

Aangezien de Red Bull-bolide van Verstappen zo snel was tijdens de kwalificatie, verwacht Hamilton een nauwe strijd. "De Red Bull is op dit circuit van een andere wereld. Ze waren zo snel."

Lees ook: Max Verstappen over P3: "Teleurstellend"

Lees ook: Valtteri Bottas: "Wil race winnen, maar focus ligt op titels"

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedie-Arabië, Verstappen raakt muur

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden