Lewis Hamilton: “Veel geleerd over Verstappen deze race”

30-sunday-barcelona

Racewinnaar Lewis Hamilton zegt veel over Max Verstappen te hebben geleerd tijdens de Grand Prix van Spanje. Hij noemt het een van de hoogtepunten van de race, maar treedt verder niet in detail. Na een goede pitstopstrategie van Mercedes nam Hamilton de leiding over van Verstappen en pakte daarmee zijn 98ste overwinning. 

Het is al de zesde keer dat Hamilton wint op het circuit in Barcelona. De Brit is tevreden met zijn race en het feit dat hij meer over de Red Bull en Max heeft geleerd. "Ik volgde Max natuurlijk op de voet. Ik heb meer over hem en zijn auto geleerd en hoe hij die auto bestuurt. Tijdens deze race heb ik misschien wel meer geleerd dan in alle andere races bij elkaar."

14-sunday-barcelona-700x467
Foto: Pirelli / Mark Sutton / LAT Images

Strategie

Ook prees Hamilton de strategie die Mercedes aanhield, die hem uiteindelijk naar de overwinning leidde. Hij verloor de leiding na de eerste bocht, maar kon door een tweede stop een gat van 22 seconden dichtrijden. In de 60ste ronde nam hij de leiding over van Verstappen.

Zelf was Hamilton er niet zo van overtuigd dat hij het verschil kon dichtrijden. Hij zegt dat het plan was geweest om twee setjes mediums over te houden om twee pitstops te doen, maar dat één pitstop aantrekkelijker was. "Ik zat in een dilemma. Ga ik binnenkomen of negeer ik de oproep en blijf ik buiten?" vertelt Hamilton.

Het bleek een goede zet te zijn om binnen te komen. De overwinning zorgt ervoor dat Hamilton de beste start van het seizoen heeft. Hij staat nu met 94 punten bovenaan in het coureurskampioenschap.

Lees ook: Hamilton wint GP van Spanje, Verstappen tweede

Lees ook: Ricciardo: "Top zes was maximaal haalbare vandaag"

Lees ook: Pierre Gasly: “Verpestte mijn race met domme eigen fout”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden