Lewis Hamilton: "Was eenzaam voorin"

M291647

Lewis Hamilton was oppermachtig tijdens de Grand Prix van Qatar. Voor de Brit was het een dominante race zonder gevechten. Vanaf de start wist Hamilton zijn eerste positie te behouden en vervolgens reed hij een foutloze race. 

Voor Hamilton was het een eenvoudige race op het circuit van Losail. Natuurlijk genieten de coureurs van races waarbij ze hard moeten vechten om punten binnen te slepen, maar de Mercedes-coureur had de punten hard nodig vandaag. "Het was best wel eenzaam voorin, maar we hadden die punten nodig", vertelde de Brit na afloop tijdens het podiuminterview. Terwijl de Brit geen enkele problemen had, moesten meerdere coureurs in de slotfase nog naar binnen wegens een lekke band. "Ik kan niet wachten om de race terug te kijken om te zien wat er achter mij allemaal gebeurde."

'Dankbaar voor de punten'

Hamilton is dankbaar voor de punten en bestempelde dit raceseizoen tot "een hel van een jaar." Dankzij de overwinning staat de Brit momenteel nog maar acht punten achter op de leider van het kampioenschap. "Om op dit punt van het jaar back-to-back overwinningen te behalen geeft een geweldig gevoel. Het is een goede stap naar de volgende twee races." Verder is Hamilton zeer tevreden met zijn auto en voelt hij zich fitter dan ooit. "Dat is heel erg positief en dat heb ik aan Angela (Cullen red.) te danken, zij helpt mij met trainen."

Lewis Hamilton / Mercedes AMG F1 / Formule 1 / Grand Prix van Qatar
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Snelste raceronde

De twee potentiële kandidaten voor het wereldkampioenschap hebben geen directe gevechten gehad met elkaar op het circuit, maar wel werd er gestreden om de snelste raceronde. Zo was er continu een strijd gaande om één extra punt te pakken en uiteindelijk was Verstappen degene die er met het extra punt vandoor gaat. Dat ene punt zou uiteindelijk bepalend kunnen zijn in de stand van het kampioenschap.

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Qatar VT3 en kwalificatie

Lees ook: Gridstraf voor Verstappen en Bottas na negeren gele vlaggen

Lees ook: Hamilton wint GP van Qatar voor Verstappen en Alonso

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden