Hamilton: "Onmogelijk om Red Bull bij te houden"

M266196

Het was een eenzame race voor Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Stiermarken. Hamilton kon de Nederlander niet bijhouden. De Brit finishte de race uiteindelijk als tweede en pakte het extra punt voor de snelste raceronde.

Na afloop van de race zei Hamilton tegen Mark Webber: "Ik probeerde die jongens (Red Bull red.) bij te houden, maar ze hebben de afgelopen paar races een aantal grote veranderingen weten aan te brengen gezien de snelheid die ze hebben. Daardoor was het onmogelijk om ze bij te houden."

De Mercedes-coureur voegt toe dat hij niet weet waar ze precies tijd hebben verloren, want de long runs leken beter te zijn. Het probleem zou op de rechte stukken liggen waar hij veel tijd leek te verliezen. "Desondanks hebben we vandaag als team goede punten binnen weten te halen en we moeten blijven pushen." Volgens Hamilton is er nog geen sprake van grote zorgen. "Ze (de mannen van Red Bull red.) zijn snel, maar ik blijf elk weekend mijn best doen en we hebben een nieuwe upgrade nodig, waar het ook tekort komt, we moeten de prestatie weer terugvinden"

Kan Mercedes het tij keren?

Begin juli zal de Formule 1 voor de tweede keer in actie komen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Dan zal de Grand Prix van Oostenrijk verreden worden. Hamilton denkt echter niet dat het team voor die race nog veel kan doen om het tij te keren. "We kunnen niks meer veranderen en hebben het maximale al uit de auto gehaald dit weekend. Dit is de snelheid die we hebben zonder upgrades. Natuurlijk gaan we kijken of we sneller kunnen maar daar hebben we nu nog geen antwoord op", aldus de kampioen tegen Ziggo Sport.

Lees ook: Max Verstappen: “Had nog banden over aan het einde”

Lees ook: Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig”

Lees ook: Hamilton bezig met Mercedes contractonderhandelingen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden