Liam Lawson verliest Formule 2-winst na diskwalificatie

03-Liam-Lawson-Dan-Ticktum-Oscar-Piastri-C-Formula-Motorsport-Limtied

Liam Lawson moet zijn overwinning in Monaco weggeven aan Dan Ticktum na diskwalificatie. Lawson voldeed niet aan het reglement met betrekking tot het gaspedaal en werd daarom gediskwalificeerd. Door zijn diskwalificatie klimt Richard Verschoor naar de zesde plek. 

Liam Lawson won de spectaculaire tweede sprint race van het Formule 2-weekend in de straten van Monaco. Vanaf de derde startplek wist hij een knappe inhaalactie uit te voeren op Oscar Piastri, die eerste lag. Vanuit daar reed Lawson een strakke race en werd hij niet meer ingehaald. Maar de Formule 2-coureurs zijn verplicht om voor de start van de formatierondes en racestarts een bepaalde instelling van het gaspedaal te gebruiken. Lawson voldeed niet aan dat reglement en is daarom na de race gediskwalificeerd.

https://twitter.com/Formula2/status/1396051616504205312

Dan Ticktum reageert na het nieuws op zijn sociale media. "Een overwinning is een overwinning, maar dit is niet de manier hoe ik wilde winnen. Liam (Lawson red.) reed een fantastische race en het is jammer om zo'n penalty te zien", aldus Ticktum.

Vanavond om 17.15 uur wordt de feature race verreden in Monaco.

Lees ook: Zhou wint eerste race Formule 2-weekend Monaco

Lees ook: Max Verstappen: “Auto niet goed genoeg voor pole”

Lees ook: Dan Ticktum tekent contract bij Carlin Racing

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden