Liam Lawson wint eerste race Formule 2-seizoen

02-Jehan-Daruvala-Liam-Lawson-and-David-Beckmann-C-Formula-Motorsport-Limited-

Liam Lawson heeft de eerste race gewonnen in het Formule 2-kampioenschap. Na 23 ronden kwam de F2-debutant als eerste over de finish. Hij heeft daarmee 15 punten weten te pakken voor het kampioenschap. Achter Lawson finishte Jehan Daruvala als tweede, David Beckmann sloot het podium af als derde. 

Theo Pourchaire startte vanaf pole position in Bahrein, maar had een slechte start. Liam Lawson daarentegen kwam wel goed weg vanaf P3 en wist de leiding te pakken na bocht 1. Nederlander Richard Verschoor verloor twee plekjes bij de start en reed rond op P8. De F2-debutant werd in de tweede ronde aangetikt door Dan Ticktum, die daar later een tijdstraf van 5 seconden voor kreeg. Verschoor viel uit als gevolg van de clash met Ticktum.

https://twitter.com/Formula2/status/1375757742288297985

Bent Viscaal wist na de openingsronden twee plekken te winnen en schoof op naar P13. Na een korte virtual safety sar wegens het stilvallen van de bolides van Marcus Armstrong en Ralph Boschung werd de race weer hervat. Een aantal ronden later wist Jehan Daruvala een plek te winnen ten opzichte van David Beckmann. Hij klom zo naar P3. Polesitter Theo Pourchaire viel uit vanaf de tweede plek na een probleem met zijn bolide.

Gevecht voor de winst

De laatste ronden reed Daruvala op de staart van de leider van de wedstrijd: Liam Lawson. Na een lang gevecht wist Lawson Daruvala achter zich te houden en won hij de race. Viscaal debuteerde met een P11 en miste op 0.7 seconden de reverse grid pole voor de tweede sprintrace.

Uitslag:
1. Liam Lawson
2. Jehan Daruvala
3. David Beckmann
4. Robert Shwartzman
5. Oscar Piastri
6. Christian Lundgaard
7. Guanyu Zhou
8. Dan Ticktum
9. Lirim Zendeli
10. Juri Vips *reverse pole position
11. Bent Viscaal (NED)
22. Richard Verschoor (NED)

Lees ook: Bent Viscaal: “Ik had nooit gedacht dat het zo ver zou komen”

Lees ook: Richard Verschoor debuteert in Bahrein in Formule 2

Lees ook: Deze Formule 2-kampioenen zagen hun F1-droom stranden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden