Live: Deze spannende virtuele races staan er dit weekend op de planning

1-20200509163942_1

Ook dit weekend staan er weer een aantal virtuele races op de planning die je live kunt volgen. Ben je een ultieme racefan? Lees dan snel verder om erachter te komen welke raceklassen dit weekend in actie komen. 

Zaterdag

Op zaterdag zullen twee raceklassen in actie komen: de Porsche Supercup en de Formule E.

De laatste race van de Porsche Supercup Virtual Edition zal zaterdag verreden worden op het circuit Autodromo Nazionale Monza in Italië. Het belooft een spannende race te worden met Larry ten Voorde die kansmaakt op de kampioenstitel. De Nederlander heeft namelijk een achterstand van slechts twee punten op koploper Ayhancan Güven. De virtuele race op het circuit van Monza zal vanaf 15.55 uur Nederlandse tijd live te volgen zijn op Ziggo Sport en via deze live stream.

Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns zullen dit weekend virtueel in actie komen in de Formule E op het stratencircuit van Hong Kong, waar de vierde race van het kampioenschap verreden wordt. Voor De Vries verliepen de eerste virtuele races moeizaam. Frijns lijkt inmiddels zijn draai goed gevonden te hebben, hij staat op dit moment dan ook op een gedeelde derde plek in het virtuele kampioenschap. De Duitser Pascal Wehrlein, die de vorige race op het circuit van Monaco won, staat op de tweede plek en BMW-coureur Maximilian Günther is na twee overwinningen eerste in het klassement.

De vierde race van de Race At Home Series op het stratencircuit van Hong Kong zal vanaf 16.30 uur Nederlandse tijd live te volgen zijn via Ziggo Sport Racing en via de onderstaande live stream.

https://youtu.be/grvb1ZBvHHY

Zondag

Op zondag zal de Nascar Cup Series weer in actie komen. De race zal verreden worden op Darlington Speedway en zal vanaf 21.30 uur Nederlandse tijd live te volgen zijn op Ziggo Sport Racing.

Formule 1-challenge

Daarnaast zal er op zondag een nieuwe virtuele Formule 1-challenge verreden worden. Deze keer staat de challenge in het teken van #ChallengeHeinekenLegends. Aan deze race zullen onder andere David Coulthard, Nico Rosberg en Robert Doornbos deelnemen. De challenge zal bestaan uit drie verschillende onderdelen.

Het eerste onderdeel zijn 1v1 battles. Dit onderdeel bestaat uit één tegen één single lap battles. In de eerste van drie laps neemt Coulthard het op tegen Doornbos. In de tweede lap is het Rosberg versus Roberto Carlos. De winnaars van beide laps gaan het in de derde finalelap tegen elkaar opnemen.

In het tweede onderdeel van de challenge zullen de vier coureurs het tegen elkaar opnemen in de strijd om de overwinning op het virtuele Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Deze race zal bestaan uit vijf ronden en de deelnemers gaan van start volgens een reversed grid, op basis van de plekken waarop de coureurs in het eerste onderdeel van de challenge gefinisht zijn.

Het derde en laatste onderdeel van de challenge bestaat uit een race die 25% van de normale raceafstand beslaat. Coulthard en Rosberg zullen van start gaan vanaf P1 en P2, en moeten proberen de rest van het veld achter zich te houden. De rest van de grid zal bestaan uit 18 vooraf goedgekeurde coureurs, influencers en content creators.

Een fan-poll die voorafgaand aan de challenge wordt gehouden, zal bepalen op welk circuit en onder welke weersomstandigheden het laatste onderdeel van de challenge verreden wordt. De challenge zal zondag om 19.00 uur Nederlandse tijd van start gaan en is live te volgen van de officiële Formule 1-website en het officiële YouTube-kanaal van de Formule 1.

 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden