Max Verstappen snelste in kwalificatie, Sainz start race P1

Max Verstappen Spa

Max Verstappen is de snelste in de kwalificatie op Spa. De top 3 wordt compleet gemaakt door Carlos Sainz en Sergio Pérez. Door de gridstraf die Verstappen heeft, zal Sainz zondag starten vanaf pole position.

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 17:33 

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van België verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 17:29 

En ook Q3 zit erop! Carlos Sainz heeft zijn tijd niet verbeterd, maar zal morgen alsnog als eerste starten. Voor nu is de snelste tijd Verstappen, maar hij zal voor aanvang van de race nog naar achteren worden gezet.  

Update 17:26 

Leclerc is toch naar buiten gegaan, maar heeft geen tijd meer om een snellere tijd te zetten. Hij is enkel de baan op gegaan om zijn teamgenoot een tow te geven.

Update 17:25 

De meeste coureurs zijn voor een laatste run naar buiten. Verstappen, Leclerc en Norris staan nog binnen, en zullen ook niet meer in actie komen. 

Update 17:23

Voor nu ziet de top 5 er als volgt uit:

1) VER
2) SAI
3) PER
4) LEC
5) OCO

In ieder geval zullen Verstappen en Leclerc deze positie voor de race morgen niet kunnen behouden, omdat zij straffen moeten incasseren na afloop van de kwalificatie.

Update 17:19

Leclerc vraagt over de boordradio welke banden hij onder zijn auto heeft zitten. Als reactie krijgt hij dat er iets fout is gegaan in de pits, en hij dus de verkeerde banden onder zijn auto heeft zitten. Vermoedelijk gaat het om een gebruikte set softbanden. Het ziet ernaar uit dat hij alsnog zijn ronde moet rijden. 

Verstappen zet ondertussen de beste tijd neer: 1:43.665.

Update 17:15

Q3 is ondertussen van start gegaan! Alexander Albon is als eerste op de baan, maar wordt al snel gevolgd door vrijwel alle overige coureurs.

Update 17:12

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 17:08

Uitvallers van Q2 zijn Ricciardo, Gasly, Zhou, Stroll en Schumacher. Leclerc zet nog een snelste tijd neer, maar verder zijn Verstappen en Pérez niet in gevaar gebracht. Albon is door naar Q3.

Update 17:04

Beide Red Bulls staan nog in de pits en zullen niet meer in actie komen deze sessie. Zij voelen zich op de eerste en tweede plek veilig. De rest van de coureurs is bezig met de outlap en zal zometeen nog een poging hebben voor het verbeteren van de tijd. 

Update 17:01

Met nog vier minuten op de klok maken de coureurs zich klaar voor de laaste run. Iedereen staat momenteel in de pits. Daniel Ricciardo heeft vooralsnog geen tijd gezet.

Update 16:59

Charles Leclerc kreeg een mooie tow van zijn teamgenoot. Vlak daarna heeft hij een enorm moment overstuur, waardoor zijn voordeel van de tow eigenlijk is weggegooid. Voor nu heeft hij een gat van ruim negen tienden naar Verstappen.

Update 16:56

Verstappen en Pérez hebben voor nu de beste tijden staan. Tussen de Red Bull-coureurs zit slechts 71 duizendste.

Update 16:54

Behalve Daniel Ricciardo is iedereen op de baan te vinden. Er zijn nog geen tijden gezet. 

Update 16:50 

Q2 is begonnen! Lewis Hamilton schiet als eerste de baan op.

Update 16:45 

Q1 is voorbij! De uitvallers zijn Vettel, Latifi, Magnussen, Tsunoda en Bottas. Zij zullen echter nog wat plekken winnen dankzij de gridstraffen van andere coureurs. Alexander Albon zet een verrassende zesde tijd neer, tussen beide Mercedessen. 

Update 16:42

Vanaf de vijfde positie is iedereen op de baan te vinden voor het verbeteren van hun tijd. George Russell geeft aan dat het druppelt bij Eau Rouge. Er kan dus nog wat regen vallen deze kwalificatie. 

Update 16:39

Met nog vier minuten op de klok staan Stroll, Latifi, Schumacher, Zhou en Bottas momenteel genomineerd als uitvallers voor Q1. 

Update 16:36

Alle coureurs hebben nu een tijd gezet. Max Verstappen staat voor nu bovenaan met een 1:44.581. Hiermee is hij een halve seconde sneller dan Carlos Sainz, momenteel de nummer twee.

Update 16:32

Met nog twaalf minuten te gaan in Q1 zijn momenteel alle coureurs op de baan de vinden. Voor nu heeft enke Schumacher een tijd gezet.

Update 16:29

Latifi is direct weer de pitstraat ingereden. Nu is Mick Schumacher bezig met zijn outlap. In de pitrstraat maken meerdere coureurs aanstalte om de baan op te gaan. 

Update 16:25

De lichten staan op groen en dat betekent dat Q1 is begonnen! Nicholas Latifi is als eerst de baan op.

Update 16:17

Nu de starttijd bekend is gemaakt, maken de coureurs zich klaar om zo de baan op te gaan. De helmen gaan op en sommige coureurs zitten zelfs al klaar in de auto.

Update 16:11

De kwalificatie gaat om 16.25 uur van start! Tijdens de kwalificatie van de Porsche Supercup is de barrière beschadigd.

Update 16:08

Er is nog geen indicatie wanneer de baan wordt vrijgegeven. In de derde vrije training was Sergio Pérez het snelste, gevolgd door teamgenoot Max Verstappen. 

Update 16:02 

Door wat reparaties aan de baan zal de start van de kwalificatie worden uitgesteld. 

Update 15:55

Volg de kwalificatie mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 15:50 

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van België! Zometeen komen we erachter wie de race op zondag vanaf pole position zal starten!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden