Verstappen wint eerste F1-sprintkwali ooit en pakt pole

SI202107170160_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft de eerste sprintkwalificatie in de geschiedenis van de Formule 1 gewonnen. De Nederlander had een wereldstart en pakte meteen de eerste plek van Lewis Hamilton af. Hij gaf deze daarna niet meer uit handen. Lewis Hamilton kwam als tweede over de finish gevolgd door Valtteri Bottas.

-Liveblog gesloten-

Update 18.07 uur

De zaterdag in Silverstone is tot een einde gekomen. De volledige uitslag van de sprintkwalificatie vind je hieronder:

Update 18.00 uur

Max Verstappen komt als eerste over de finish! De Nederlander wint daarmee de eerste F1-sprintrace ooit. Hamilton komt als tweede over streep gevolgd door Bottas. Met deze eerste plek mag de Nederlander de Grand Prix van Groot-Brittannië vanaf pole starten.

Update 17.58 uur

Pérez krijgt van het team te horen dat hij de pits in moet komen. Het wordt een uitvalbeurt voor de Mexicaan. Het team kan zo eventueel dingen aan zijn bolide aanpassen. Hij zal de race dan als laatste starten

Update 17.55 uur

Alonso krijgt een waarschuwing voor moving under breaking.

Bottas meldt naast blaren op zijn banden ook trillingen. Tegen Verstappen wordt ondertussen gezegd dat het gat naar Hamilton 3 seconden is. Daarnaast moet de Nederlander van alle kerbstones afblijven.

Update 17.52 uur

In het middenveld is het gevecht in volle gang. De coureurs rijden bijna allemaal binnen DRS van elkaar, wat een heerlijk spektakelstuk oplevert. Sebastian Vettel is ondertussen aangekomen bij de achterkant van de bolide van Alonso. De Duitser lijkt even aan te willen vallen, maar heeft steeds net niet genoeg om aan te vallen. Bij Verstappen en Hamilton is ondertussen een blaar te zien op de rechter voorband.

Update 17.48 uur

Volg de sprintkwalificatie (sprintrace) mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 17.46 uur

Daniel Ricciardo haalt Alonso in. De Spanjaard probeert terug te komen, maar hij haalt het niet. Een heerlijke inhaalactie van de Australiër, zo zien we ze graag!

Update 17.42 uur

Uit het niets spint Sergio Pérez. De Mexicaan maakt een fout en vliegt door het gras het grind in. Alles lijkt nog heel te zijn, maar de Red Bull-coureur is teruggevallen naar de negentiende plek.

Update 17.40 uur

Max Verstappen leidt nog altijd en zet de snelste rondetijd neer. Beide Mercedessen volgen. De Nederlander heeft een gat van 1,5 seconde naar Hamilton en 3,6 seconden naar Bottas. In het middenveld is het gevecht in volle gang. Alonso probeert al slingerend Norris achter zich te houden. Achter de Brit sluiten ook Pérez, Ricciardo en Vettel aan.

Update 17.35 uur

Pérez is bij de start twee plekken verloren terwijl Alonso juist een hele sterke start heeft gehad. De Spanjaard heeft maar liefst zes plekken gewonnen en rijdt rond op P5. Pérez rijdt rond op P7.

Update 17.31 uur

De lichten gaan uit en de sprintkwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië is van start gegaan! Max is als een speer vertrokken en rijdt na bocht 1 op de eerste plek. Hamilton zet de aanval in en de strijd is zenuwslopend!

Update 17.28 uur

Bottas, Alonso, Ocon en Räikkönen starten op de rode band, de rest van het veld start op de mediums.

Update 17.21 uur

Volg de sprintkwalificatie (sprintrace) mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 17.20 uur

Welkom bij de liveblog voor de sprintkwalificatie (sprintrace) van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Er zal 100 kilometer geracet worden met Lewis Hamilton die vanaf de eerste startplek vertrekt gevolgd door Max Verstappen en Valtteri Bottas. Mercedes wil niets liever dan een klap uitdelen aan Red Bull door die sprintkwalificatie op Silverstone te winnen, maar gaat dat ook lukken? Of is het toch Max Verstappen die aan het langste eind trekt? Meer over hoe de sprintkwalificatie in zijn werk gaat, lees je hier.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Groot-Brittannië

Lees ook: Verstappen na P2 in kwalificatie: “Veel last van onderstuur”

Lees ook: Hamilton euforisch na pakken eerste startplek sprintrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden