GP Bahrein VT3: Verstappen domineert

27 mrt 2021 door Tim Koenders
Verstappen-testdag-bahrein-

Het is tijd voor de derde vrije training in Bahrein! Op het Bahrain International Circuit in Bahrein zal de eerste Grand Prix van het seizoen zondag verreden worden. De mannen hebben nog een uur tijd om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race. In dit liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van de derde vrije training voor de Grand Prix van Bahrein.

Update 14.02 uur

De derde vrije training zit erop en net als in de eerste twee vrije trainingen is Verstappen het snelst, met een ruime voorsprong sluit hij de derde vrije training af.

Update 13.55 uur

Verstappen rijdt de snelste tijd, zijn eerste ronde op de zachte band is ruim zeven tienden sneller dan de concurrentie. Red Bull lijkt het zeer goed voor elkaar te hebben in Bahrein.

Update 13.45 uur

Het tempo gaat omhoog, coureurs gaan zich voorbereiden op de kwalificatie. Met nog een kwartier op de klok heeft Hamilton de snelste tijd op zijn naam staan. Nog niet alle coureurs hebben een ronde op de zachte band gereden.

Update 13.40 uur

Aan het begin van de training hadden de mannen van Haas het al lastig. Mazepin heeft het weer lastig en weet zijn bolide niet recht te houden. Op hetzelfde moment zet Gasly de snelste tijd neer.

Update 13.34 uur

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13.30 uur

Halverwege de derde vrije training zijn er nog weinig ronden gereden. Verstappen zette met zijn eerste ronde gelijk de snelste tijd neer. De top 5 halverwege de sessie:

  1. Max Verstappen
  2. Pierre Gasly
  3. Lewis Hamilton
  4. Lando Norris
  5. Sergio Perez

Update 13.21 uur

Charles Leclerc maakt een klein foutje bij het uitkomen van bocht 2. Hij spint maar kan zijn weg gewoon weer vervolgen. Ondertussen hebben de mannen van Haas het lastig in bocht 10.

Update 13.15 uur

15 minuten in de training zijn er slechts 6 coureurs naar buiten geweest. De meeste mannen laten even op zich wachten.

Update 13.02 uur

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13.00 uur

De lichten staan op groen en de derde vrije training van het seizoen is officieel van start gegaan. Yuki Tsunoda is de eerste die de baan op komt.

Update 12.53 uur

Welkom bij deze liveblog van VT3 voor de Grand Prix van Bahrein! Wij van Grand Prix Radio houden je het komende uur op de hoogte van de gebeurtenissen in Sakhir.

27 mrt 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen