Hamilton snelste in eerste vrije training, Verstappen tweede

M278960

Mercedes begint het Formule 1-weekend in Zandvoort goed! Lewis Hamilton heeft namelijk de snelste tijd, een 1:11.500 neergezet. Verstappen volgt op minder dan een tiende. De training werd een lange tijd stilgelegd door een rode vlag, Vettel had een probleem met zijn motor en de auto stond daardoor onder stroom. 

Update 12:38

Volledige uitslag:

Update 12:33

Er worden toch veel coureurs in de weg gereden. Zo was er een gevecht tussen Gasly en Bottas op het rechte stuk en moest Norris het gras op omdat Alonso niet aan de kant ging.

Update 12:30

De training zit erop en door veel verkeer zijn de tijden een beetje verdraaid. Hamilton heeft de snelste tijd neergezet! Verstappen volgt op minder dan een tiende. De twee Ferarri's volgen op drie en vier.

[video width="848" height="480" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/09/WhatsApp-Video-2021-09-03-at-12.28.04.mp4"][/video]

Video: Hanneke Goud

Update 12:29

Nog 1 minuut en Hamilton heeft de snelste tijd met Bottas op twee tienden achter zich. Verstappen volgt op de derde plek.

Update 12:27

Er worden korte kwalificatieruns verreden met de softs de Ferrari's lijken snel met een eerste en tweede plek.

Update 12:24

En meteen drukte! De baan is weer vrij en er staat een file in de pitstraat. Nog 5 minuten!

Update 12:23

De code rood is voorbij! Met nog ruim 6 minuten op de klok kunnen de coureurs nog even rijden.

Update 12:20

Nog 10 minuten te gaan en de code rood is er nog steeds.

Update 12:15

De bolide van Vettel staat op de vrachtwagen en wordt richting de pits gereden. Er staat nog 15 minuten op de klok.

Update 12:11

De auto van Vettel wordt eindelijk weggetakeld. Over een aantal minuten gaat de training weer verder.

Update 12:05

De auto van Vettel blijkt niet veilig te zijn! De bolide staat onder elektrische lading en de stroom moet van de auto worden gehaald. De technici van het team zijn aangekomen bij de auto en gaan proberen de auto veilig te maken.

Update 11:55

Oei, de bolide van Vettel staat nog steeds stil en er ligt een flink spoor olie op de baan. De tijd loopt gewoon door, er kan worden verwacht dat het zo heel druk wordt op de baan.

Update 11:48

Code rood! De wedstrijdleiding legt de sessie stil om de bolide van Vettel van de baan te krijgen.

Update 11:47

Vettel heeft een engine failure! De Duitser stond al lang in de pits met een probleem. Nu rijdt hij de pits uit en zet hij zijn bolide stil.

Update 11:45

De training is een kwartier onderweg en de eerste ronden op de hards worden neergezet. Verstappen heeft de eerste tijd, een 1:12.755. Stroll heeft de tweede tijd, een 1:12.749. Bottas heeft de derde tijd.

Update 11:37

Problemen bij Vettel! Hij rijdt langzaam de pits is en over de radio vertelt zijn engineer dat er een MGU-H probleem is.

Update 11:35

Alle coureurs rijden op de baan. Gasly heeft de snelste tijd en Ocon spint.

Update 11:32

Veel actie op de baan, en meteen een spin! Yuki Tsunoda zet zijn bolide achterstevoren in de tiende bocht. De tribunes zitten enorm vol en de orange army is zeker aanwezig!

Update 11:30

Het is half twaalf en de Formule 1 is terug in Nederland! De pitstraat is open en de eerste vrije training is begonnen. Komend uur houden we je hier op de hoogte van alle actie!

Update 11:25

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:15

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Nederland! Komend uur worden de Formule 1-bolides voor het eerst sinds 36 jaar weer losgelaten op het circuit van Zandvoort. Via hier houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen