Verstappen ook snelste in VT2 GP van Stiermarken

SI202106250269_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen reed met een 1:05.412 de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken. Achter hem stonden Ricciardo en Ocon. Lewis Hamilton reed een snellere tijd maar ging in die ronde over de track limits, hij moet genoegen nemen met een vierde plaats.

-Liveblog gesloten-

Update 16:08

De volledige uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken:

Update 16:05

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Stiermarken verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 16:01

De vrijdag in Oostenrijk zit erop en Verstappen is, net als in de eerste vrije training, de snelste. De Nederlander reed een 1:05.412 en dat was ruim drie tienden sneller dan Ricciardo. Esteban Ocon sluit de tweede vrije training af als derde.

Update 15:56

De regen die voorafgaand aan de vrijdag werd voorspeld is, op een paar druppeltjes na, niet gevallen. Of het de komende dagen ook droog zal blijven is nog maar de vraag.

Update 15:50

McLaren is niet te spreken over de actie van Bottas. Het team vindt het erg gevaarlijk wat de Fin deed in de pitstraat. De wedstrijdleiding laat weten na de sessie te kijken naar de situatie.

Update 15:45

Met nog een kwartier op de klok zijn de coureurs bezig met de langere runs. Verstappen, Bottas, Leclerc en Russell doen dit op de harde band.

Update 15:41

Problemen voor Bottas in de pitstraat. Bij het wegrijden is hij iets te enthousiast en komt over dwars te staan. McLaren schiet te hulp en zet Bottas weer in de juiste richting.

Update 15:38

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:30

Halverwege de tweede vrije training staat Max Verstappen op de eerste plaats. Lewis Hamilton reed een snellere tijd maar die werd afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits.

Update 15:24

Vlak na het uitstapje van Latifi spint Mazepin. Bij het uitkomen van bocht vier verliest de Rus de controle over zijn Haas.

Update 15:22

Gele vlag, Latifi komt te wijd uit in bocht zes. Hij verliest de controle en glijd ver door over het gras. Terug op het asfalt weet hij zijn Williams stil te zetten. Hij kan zijn weg gewoon vervolgen maar keert terug naar zijn team.

Update 15:18

Net als Bottas komen ook de mannen van Aston Martin op de zachte band naar buiten. Op dit moment staan Vettel en Stroll op de eerste twee plaatsen.

Update 15:16

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:12

Na twaalf minuten binnen te hebben gestaan is ook Valtteri Bottas buiten. Op de zachte band rijdt de Fin een tweede tijd.

Update 15:10

Sainz spint in zijn Ferrari, de Spanjaard raakt het grind bij het uitkomen van bocht vier en verliest de controle over zijn auto. Hij keert direct terug naar zijn team.

Update 15:09

Bottas staat nog steeds binnen. De andere coureurs hebben allemaal al meerdere ronden gereden.

Update 15:05

Sainz en Pérez melden aan hun team dat het begint te druppelen, de baan is nog steeds droog.

Update 15:03

Het is direct druk op de Red Bull Ring. Het dreigt te gaan regenen dus teams gaan snel naar buiten om op een droge baan te kunnen rijden.

Update 15:02

Bij de auto van Gasly wordt nog gesleuteld. Hij zal niet in actie gaan komen in de tweede vrije training. De Fransman heeft een probleem met zijn Honda-motor.

Update 15:00

De tweede vrije training is officieel van start gegaan. Kimi Räikkönen is de eerste die op de baan komt.

Update 14:55

Kimi Räikkönen moest zijn stoeltje tijdens de eerste vrije training afstaan aan Robert Kubica. In de tweede vrije training zal hij het stuur weer overnemen.

Update 14:50

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Stiermarken! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie in Oostenrijk.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden