Verstappen veruit snelste tijdens derde vrije training Nederland

SI202109030387_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is de zaterdag in Nederland perfect begonnen. De Nederlander was veruit het snelste (1:09.623) tijdens de derde vrije training. Bottas en Hamilton maken de top-3 af. Tijdens de trainingen schoten hier en daar coureurs van de baan en zette Carlos Sainz zijn bolide zelfs in de muur. Ook maakte Robert Kubica zijn eerste meters in de Alfa na een positieve coronatest van Kimi Räikkönen.

-Liveblog gesloten-

Update 13:08

Volledige uitslag:

Update 13:00

De training is voorbij en het is tijd voor de proefstarten. Verstappen rijdt een ereronde over het circuit en het publiek geeft hem een applaus.

Vanmiddag wordt er om 15:00 gekwalificeerd. Volg live bij Grand Prix Radio het commentaar van Olav Mol. Ook zal er weer een liveblog zijn van de kwalificatie. Tot dan!

Update 12:56

De kwalificatieruns lijken voorbij en het ziet er goed uit voor Verstappen. Hij is veruit het snelste en hij is dan ook de favoriet voor pole position.

Ondertussen schiet Schumacher het grind in in de Hans Ernst bocht.

Update 12:51

Pérez sluit aan op één tiende van Hamilton op P4. Alono sluit de top-5 af met Norris achter zich.

Huidige top-10:

  1. Verstappen
  2. Bottas
  3. Hamilton
  4. Perez
  5. Alonso
  6. Norris
  7. Vettel
  8. Leclerc
  9. Gasly
  10. Ricciardo

Update 12:50

Boem! De kwalificatieruns van Bottas, Hamilton en Verstappen zijn geweest en Verstappen is ruim een halve seconde sneller dan Bottas en ruim zeven tienden sneller dan Hamilton.

Race fans / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Update 12:45

Met nog een kwartier te gaan is het tijd voor de kwalificatieruns.

Update 12:43

Uitstapje voor Norris! Hij remt te laat en gaat het grind in. Gelukkig kan Norris gewoon doorrijden.  Het setje banden kan hij wel weggooien.

2021BritishGrandPrixSaturdayGP2110_105740_2ST7706-700x467
Foto: McLaren Media Centre

Update 12:41

Alonso duikt, met tweeëndertig duizendste, onder de tijd van Verstappen. Máár de Nederlander heeft zijn tijd op de mediums neergezet en Alonso op softs. 

Update 12:38

Drie kaar paars voor Verstappen. Max zet een 1:10.702 neer op vier tiende van Lando Norris.

Update 12:35

Bam! Verstappen zet in zijn eerste snelle ronde meteen de snelste tijd neer.

Een aantal seconden later duikt Bottas eronder met maar -0.008 seconden. Opvallend: Bottas rijdt de snelle rondetijd op softs en Verstappen op de mediums.

Update 12:33

Vettel heeft toch moeite met het circuit. De Duitser heeft vaak overstuur en heeft moeite om een snelle ronde neer te zetten.

Update 12:30

Nog een klein half uur te gaan en de code rood is voorbij! Om 12:31 wordt de sessie hervat.

Update 12:29

De bolide van Sainz is weg en er wordt nog even schoongemaakt. Binnen enkele momenten zal de sessie worden hervat.

Update 12:23

Sainz verliest zijn auto vlak voor het insturen en gaat achterstevoren de muur in. De technici van Ferrari hebben nog 2,5 uur om de auto van Sainz te maken. Het is de vraag of Sainz de kwalificatie gaat redden.

Update 12:21

Code rood! Sainz staat met de achterkant van zijn auto in de Hugenholtzbocht.

Update 12:20

Oeps, Vettel heeft een momentje overstuur en stuurt het grind in. Gelukkig kon Vettel rustig doorrijden zonder schade. Ondertussen is ook Bottas op de baan en heeft alleen Verstappen no time achter zijn naam staan.

Update 12:17

Het is iets drukker op de baan. Alleen Bottas en Verstappen zijn nog niet naar buiten geweest en Fernando Alonso heeft de snelste tijd, een 1:11.705 neergezet.

Update 12:13

Het zonnetje schijnt in Zandvoort. Het is zeventien graden en nauwelijks bewolking. Ook vanmiddag tijdens de kwalificatie wordt er geen regen verwacht. Vandaag dus geen Spa-taferelen!

Update 12:10

Het zijn Hamilton, Ricciardo, Schumacher, Mazepin, Tsunoda, Kubica en Norris die momenteel op de baan rijden. De rest lijkt nog even af te wachten om te gaan rijden. Het is Hamilton die na tien minuten bovenaan de tijdenlijst staat.

Update 12:05

Lewis Hamilton is schade aan het goed maken. Tijdens de tweede vrije training kon hij nauwelijks rijden na een probleem met zijn bolide. Nu rijdt hij als één van de weinigen rondjes.

Update 12:01

Uiteraard is het Kubica die als eerste de baan op gaat. Hij heeft één uur om zich te nestelen in de Alfa Romeo.

Update 12:00

Klokslag 12:00 en de derde vrije training is begonnen! De Formule 1-coureurs hebben nog één uur om zich voor te bereiden voor de kwalificatie. Het is droog en we kunnen een drukke training verwachten.

Update 11:55

Volg VT3 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 11:50

Tijdens deze vrije training zal Robert Kubica, reserve coureur van Alfa Romeo, Kimi Räikkönen vervangen. Räikkönen testte positief op het coronavirus en mag dus niet mee doen met de kwalificatie en de race.

Update 11:45

Welkom bij het liveblog van de derde vrije training voor de Grand Prix van Nederland! Komend uur houdt Grand Prix Radio je hier op de hoogte van alle actie in Zandvoort.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden