Charles Leclerc snelste in VT1 gevolgd door Verstappen en Sainz

Charles Leclerc Oostenrijk

Charles Leclerc zet de snelste tijd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. Max Verstappen en Carlos Sainz zitten de Monegask op de hielen.  Deze training is er vooral op de zachte band gereden. Vermoedelijk zullen er in de volgende training andere strategieën uitgeprobeerd worden. 

-LIVEBLOG GESLOTEN-

Update 15:07

Vanmiddag vindt de tweede vrije training plaats. Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 15:05

Dit is de uiteindelijke uitslag van de eerste vrije training.

Update 15:00

De auto's worden afgevlagd en Charles Leclerc heeft de snelste tijd in handen. De top drie wordt compleet gemaakt door Max Verstappen en Carlos Sainz.

Update 14:55 

Met nog vijf minuten te gaan wordt het toch nog druk op de baan. Bijna alle coureurs duiken op het laatste moment nog even naar buiten. Vrijwel alle tijden zijn voor nu gezet op de zachte band. 

Update 14:50

Tegen het einde van de eerste training in Le Castellet verbetert Leclerc de snelle tijd van Verstappen. De Monegask staat nu bovenaan met 1:33.930. Wederom zit Verstappen binnen een tiende van deze tijd.

Update 14:45

Alexander Albon staat momenteel op een verrassende zevende plek. Zijn teamgenoot moet het voor nu doen met een negentiende positie.

Update 14:40

Verstappen verbetert de tijd van Sainz met ruim twee tienden. De Nederlander begon met twee paarse sectoren, maar ging daarna kort buiten de baan door het raken van een kerb. Alsnog heeft hij met deze ronde de snelste tijd neergezet. 

Update 14:34

Carlos Sainz zet nu de snelste tijd neer: 1:34.268. Verstappen zit erg dicht op de Spanjaard, binnen een tiende. Russell en De Vries houden momenteel de derde en vierde plek bezet.

Update 14:30

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 14:26

De training is bijna op de helft, met nog steeds Verstappen aan de leiding. Voor nu ziet de top 3 er als volgt uit:

1) VER 1:34.991
2) PER + 0.571
3) LEC + 0.830

Update 14:20

Sergio Pérez spint in de eerste sector, maar weet zijn auto uit de muur te houden. Dit heeft kort voor een gele vlag gezorgd, de eerste van dit weekend.

Update 14:15

Ook Esteban Ocon racet dit weekend op bekend terrein. Daarom heeft ook hij en speciaal helmdesign meegebracht voor de Grand Prix van Frankrijk.

Update 14:10

We zijn pas 10 minuten onderweg, maar voor nu is de snelste tijd in handen van Verstappen: 1:35.727. Deze tijd heeft hij op de rode band gezet. Pérez, eveneens op de rode band, zit de Nederlander met vier tienden op de hielen.

Update 14:07

Ook bij Alfa Romeo zit er een andere coureur in de auto. Robert Kubica rijdt deze training in plaats van Valtteri Bottas. Bottas lijkt zich buiten de baan met andere dingen bezig te houden!

Update 14:03

De lichten staan op groen en dat betekent dat de eerste vrije training is begonnen! De eerste auto's zijn al op de baan te vinden, waaronder Charles Leclerc en Max Verstappen.

Update 14:00

Nyck de Vries zal deze training in het stoeltje van Lewis Hamilton stappen. De Nederlander heeft dit jaar al eens een training gereden voor Williams, maar dit weekend dus voor Mercedes, het team waar hij reserverijder is. 

Update 13:55

Voor de Franse Pierre Gasly is het dit weekend tijd voor zijn thuisrace. Om die reden rijdt hij dit weekend met een speciale helm.

Update 13:53

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 13:50

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk! Het komende uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle actie op de baan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden