Lewis Hamilton domineert VT1 Grand Prix van Italië

door Coen Versteeg
M271620

Lewis Hamilton heeft de eerste vrije training afgesloten als snelste. De Brit was bijna een halve seconde sneller dan Max Verstappen op de tweede plek. Bottas completeerde de top drie met meer dan vijf tienden achterstand op Hamilton.

-liveblog afgesloten-

Update 15:30

De training zit er alweer op! Lewis Hamilton sluit de training als snelste af. Hij is ruim vier tienden sneller dan de nummer twee Max Verstappen. Vanavond om 18:00 staat de kwalificatie op het programma en ook dat is weer live te volgen bij Grand Prix Radio. Tot dan!

De volledige uitslag:

Update 15:26

De tijd van Norris is afgenomen! De Brit ging iets te wijd in de laatste bocht en overtrad daarmee de tracklimits. Norris valt daardoor terug op P12.

Update 15:25

Norris zet de tweede tijd neer! Hij is maar 0.276 seconden langzamer dan Hamilton op een nieuw setje mediums. Verstappen is ook weer naar buiten. Hij rijdt op een gebruikt setje softs.

Update 15:20

De laatste tien minuten zijn ingegaan! Alonso bleef een beetje achter tijdens deze training, maar hij stijgt nu netjes naar de vierde plek achter de Mercedessen en Verstappen.

Fernando Alonso / Alpine F1 Team / Grand Prix Frankrijk
Foto: Alpine F1 Team

Update 15:13

Lewis Hamilton verpulvert de snelste tijd van Max Verstappen! De Brit is vier tienden sneller, terwijl hij op een compound harder rijdt dan de Nederlander.

Update 15:12

Max Verstappen pakt P1! Op de softs is hij maar 0.073 seconde sneller dan Valtteri Bottas op de mediums. Er is dus nog werk aan de winkel voor Red Bull Racing.

Update 15:10

Beide Red Bulls zijn naar buiten op de softs. Nu hebben alleen Schumacher en Mazepin nog een tijd staan op de zachtste band.

Update 15:10

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:05

Daniel Ricciardo gaat naar P1! Ricciardo is een tiende sneller dan Sergio Pérez, terwijl beide mannen op de mediums hun tijd hebben neergezet. Hopelijk kan de Australiër deze lijn doortrekken naar de kwalificatie later vandaag.

Update 15:02

De top vijf na het eerste halve uur van VT1:

  1. Pérez
  2. Hamilton
  3. Gasly
  4. Ricciardo
  5. Verstappen

Update 14:57

De cockpitview is terug! Dit keer niet bij Fernando Alonso, maar bij George Russell.

Update 14:54

Sergio Pérez pakt de snelste tijd af van Lewis Hamilton. Hij is een tiende sneller dan Hamilton op de mediums. Verstappen verbetert zijn tijd in zijn eerste rondje op de mediumband, maar hij blijft derde.

Update 14:51

Max Verstappen was even naar binnen gedoken, maar is nu alweer buiten. Hij heeft zijn setje harde banden ingeruild voor een setje mediums.

Update 14:50

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:43

Voorlopig heeft Lewis Hamilton de snelste tijd. Pérez staat vlak achter hem op twee tienden en Verstappen staat derde op iets meer dan een seconde. Belangrijk detail is dat de tijd van Verstappen is neergezet op de harde band en de tijd van Hamilton en Pérez op de mediumband.

Lewis Hamilton / Mercedes / Zandvoort / Donderdag / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Update 14:38

Het 'Autodromo Nazionale Monza' wordt de Temple of Speed genoemd, omdat de coureurs er gemiddeld het snelst overheen gaan. Zo is de snelste ronde ooit in de Formule 1 op het circuit van Monza gereden. Het record staat op de naam van Lewis Hamilton. In zijn pole position-ronde van vorig jaar ging de Brit gemiddeld 264,362 kilometer per uur.

Update 14:33

Alle coureurs zijn al gelijk op de baan, want ze willen de nodige meters maken. Het wordt dus een drukke training!

Update 14:30

We zijn onderweg! De coureurs hebben maar één vrije training om zich voor te bereiden op de kwalificatie die al vanavond wordt gehouden. De uitslag van de kwalificatie is de startopstelling voor de sprintkwalificatie op de zaterdag. De sprintkwalificatie zelf is een race van achttien rondes. De uitslag van de sprintkwalificatie is de startopstelling voor de echte race op de zondag.

Update 14:25

Ook dit weekend valt Robert Kubica in voor Kimi Räikkönen. De Fin testte vorige week positief op het coronavirus en miste daarom ook al de Grand Prix van Nederland. Voor Kubica is deze dag, los van zijn invalbeurt, sowieso al bijzonder. Precies vijftien jaar geleden pakte de Pool namelijk zijn eerste podium in de Formule 1.

Update 14:22

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:20

Welkom bij het liveblog voor de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Italië. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van de gebeurtenissen op het circuit van Monza.

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen