Valtteri Bottas de snelste man in VT1 GP van Mexico

M286870

Valtteri Bottas is de snelste geweest in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Lewis Hamilton reed de tweede snelste tijd gevolgd door Max Verstappen en Sergio Pérez. Beide teams zien er nu al enorm sterk uit dus het belooft een leuk en spannend raceweekend te worden!

Het verslag van VT1 verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio!

-liveblog gesloten-

Update 19:35

De volledige uitslag:

Update 19:30

En dat is het einde van de eerste vrije training! Valtteri Bottas is de snelste man op de baan gevolgd door zijn teamgenoot. Max Verstappen en Sergio Pérez sluiten aan als derde en vierde. Grand Prix Radio is later vanavond terug met de liveblog voor de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Tot dan!

Update 19:25

Nog maar vijf minuten te gaan in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. De Honda-motoren zien er snel uit op de stoffige baan, maar ook de Mercedes-mannen zijn snel. Ferrari zetten verrassend genoeg snelle tijden neer in tegenstelling tot McLaren. De komende races worden spannend voor de twee teams wie de derde plek in het constructeurskampioenschap pakt.

Update 19:20

De voorlopige top drie heeft geen verrassende namen. Bottas heeft de snelste tijd (1:18.341), gevolgd door Hamilton en Verstappen. De meeste coureurs rijden voor de laatste paar minuten van de vrije training de baan weer op.

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 19:15

De coureurs hebben nog maar een kwartier voor de eerste vrije training. Het is stuivertje wisselen tussen Honda en vooral Valtteri Bottas die een serieuze snelheid heeft gevonden en is momenteel de snelste man op de baan. Räikkönen is ook na een bocht te wijd aan de verkeerde kant van de pion te hebben gereden. Voor hem ook een onderzoek na de race.

Update 19:10

Yuki Tsunoda en Lance Stroll hebben deze grand prix te maken met gridstraffen. Bij beide coureurs worden er onderdelen van de motor gewisseld en dus moeten ze beiden achteraan starten. Pérez rijdt ondertussen weer tot groot genoegen van het publiek. Pérez heeft wel last van Tsunoda die in de laatste bochten niet opzij lijkt te gaan. Ook de andere pechvogel van bocht 16, Charles Leclerc is weer op de baan.

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 19:07

De Honda-motoren zijn heel snel. Verstappen rijdt de snelste tijd en Gasly rijdt een paarse eerste sector. Een keurige vierde tijd voor de Fransman.

Update 19:05

Kimi Räikkönen springt opeens omhoog en rijdt een snelle ronde naar plaats vier. Ook Carlos Sainz is goed onderweg en springt naar de eerste snelle tijd. Maar Bottas rijdt snelle sectoren en neemt later de snelste tijd over van de Ferrari-coureur.

Update 19:02

Meerdere coureurs hebben voor de grand prix een speciale helm. Naast Sergio Pérez hebben ook George Russell en Lando Norris hun helm aangepast.

Update 19:00

Nog een half uur te gaan in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. De voorlopige top vijf:

  1. Lewis Hamilton (1:19.781)
  2. Max Verstappen (+0.045)
  3. Yuki Tsunoda (+0.230)
  4. Valtteri Bottas (+0.321)
  5. Pierre Gasly (+0.535)

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 18:53

Meer details over het onderzoek naar Hamilton. Yuki Tsunoda pakt een paarse eerste sector. De Honda-motoren lijken sterk en snel op de baan!

Update 18:50

De snelste tijd wordt afgewisseld tussen Gasly, Hamilton en Verstappen. Bottas is ook snel, maar heeft weer een klein momentje op de baan en gaat wijd. Charles Leclerc zit weer in de auto maar er wordt steeds gesleuteld aan de achterkant van de Ferrari. Pérez is wel uitgestapt en in de Red Bull garage wordt hard gewerkt aan zijn bollide.

Update 18:48

Bocht één, twee en drie hebben een track limit. Zowel Hamilton en Bottas zijn in de eerste bocht al wijd gegaan door de hoeveelheid stof op de baan. Hamilton wordt na de race onderzocht op een incident nadat hij van de baan was geschoten.

Update 18:46

Pierre Gasly vliegt naar de eerste plek! De Alpha-Tauri coureur heeft een enorm snelle tijd neergezet. Dat terwijl Verstappen naar de derde plek rijdt. Maar Lewis Hamilton is ook bezig aan de snelle ronde.

Update 18:45

Update 18:43

De baan is weer vrijgegeven en de coureurs kunnen door met het oefenen voor de kwalificatie en de race.

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 18:40

Charles Leclerc staat even in de muur en brengt een tijdelijke gele vlag in de derde sector naar buiten. Hij verliest de controle over de Ferrari bij het aanremmen van bocht 16. Even later verliest Pérez op precies dezelfde manier ook de controle over zijn Red Bull. Ook in dezelfde bocht. Hij brengt een virtual safety car naar buiten.

Update 18:38

De eerste snelle tijden zijn gezet en er zijn nog maar een paar coureurs die geen tijd hebben staan. Valtteri Bottas is voorlopig de snelste, gevolgd door Pérez en Lewis Hamilton. Charles Leclerc gaat even wijd in bocht 12. Verstappen is ook op de baan te vinden en staat voorlopig op de achtste plaats. Hij klaagt over de remmen.

Update 18:35

Pérez is enorm populair in zijn land. Er zijn nu al duizende mensen in het publiek hard aan het juichen voor hun thuisheld. De Mexicaan rijdt zijn eerste snelle ronde naar een voorlopige vierde plek.

Update 18:30

De eerste vrije training is begonnen! De eerste auto's rijden naar buiten, Lando Norris oefent zijn start aan de begin van de pitstraat. Antonio Giovinazzi roept al gelijk over de radio dat er iets mis is in de turbo van zijn auto. Het is enorm stoffig op de baan die tijdens de pandemie nauwelijks is gebruikt.

Update 18:28

De Grand Prix van Mexico is de eerste race in de laatste triple-header van het seizoen. Hierna gaan de mannen naar Brazilië en Qatar. De sfeer voor het race weekend zit er in ieder geval goed in.

Update 18:26

Voor zijn thuisrace heeft Sergio Pérez (en Max Verstappen) een speciaal racepak en een nieuwe helm. De Mexicaan steelt de show in de paddock.

Update 18:24

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 18:22

Welkom bij het liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle gebeurtenissen tijdens de eerste vrije training!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen