Hamilton start GP-weekend Singapore als snelste

Lewis Hamilton Monza circuit

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Singapore. De Brit was een fractie sneller dan Max Verstappen. Charles Leclerc sluit de top-3 af. Er was één rode vlag tijdens de training, Stroll parkeerde zijn bolide nadat hij in aanraking kwam met de muur.  

Het verslag van VT1 voor de Grand Prix van Singapore verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio!

Update 13:05

Volledige uitslag:

Update 13:00

De vlag hangt! Hamilton heeft de snelste tijd neergezet en Verstappen staat op P2. Leclerc pakt de derde plek met Pérez op 4. 

Achterin zien we vooral Norris als verrassing, hij staat op de negentiende plek. 

Update 12:56

Max Verstappen schiet rechtdoor. Hij draait zijn bolide snel om en heeft geen schade. We naderen het einde van de training en er lijken geen verbeteringen meer te komen.

Update 12:54

Boem! Lewis Hamilton zet de snelste tijd neer. Hij is +0.084 seconden sneller dan Verstappen.

Update 12:53

Pérez met een probleem! Uitkomen laatste bocht verliest de Mexicaan vermogen, gelukkig kan hij meteen de pits in.

Update 12:52

Leclerc split de Bulls's! Hij zet een 1:43.4 neer en is daarmee +0.3 seconden trager dan Verstappen en +0.4 seconden sneller dan Pérez.

Update 12:50

Charles Leclerc gaat aanzetten voor een snelle ronde. 

Update 12:49

Oei! Sainz rijdt zijn bolide bijna plat in de laatste bocht. Het gaat net goed maar de hartslag van de Spanjaard zal een paar tikjes hoger zijn geweest. 

Update 12:45

De Ferrari van Sainz rijdt meteen naar buiten. We gaan zien of Ferrari de tijden van Red Bull kan verslaan. Ondertussen wordt het steeds donkerder in Singapore.

Update 12:43

Om 12:44 Nederlandse tijd gaan we weer verder!

Update 12:43

Tijdens de rode vlag is er mooi tijd om even de tussenstand te bekijken.

1. Verstappen

2. Perez

3. Ocon

4. Stroll

5. Alonso

6. Vettel

7. Sainz

8. Ricciardo

9. Bottas

10. Russell

 

14. Leclerc

17. Hamilton

Update 12:41

Update 12:40: Code rood

Rode vlag! Stroll parkeert zijn bolide en de sessie wordt stil gelegd. Hij raakte hard de muur in bocht 5 en sloopt daarmee zijn band en wellicht de ophanging. 

Update 12:39

Stroll raakt de muur! De Canadees rijdt met een lekke band heel langzaam in sector 2.

Ondertussen gaat Verstappen drie keer paars en pakt P1.

Update 12:37

De softs komen nu bij meerderen naar buiten en Pérez rijdt tweemaal paars. Carlos Sainz heeft een moment overstuur en mist net de muur.

Update 12:34

De eerste runs op de softs worden nu toch verreden. Albon, Norris en Schumacher pakken de rode band en zetten een pushlap neer. Schumacher maakt geen indruk: P15.

Update 12:30

Het wordt wat rustiger op de baan en we naderen de helft van de sessie. Verstappen blijft dominant en is 1.1 seconden los van het veld. We zien op P2 een rappe Alonso en Pérez volgt op de derde stek. De mannen van Ferrari staan op P4 en P9. 

Update 12:22

De soft-banden worden nog achterwege gehouden. De baan is nog groen en de tijden gaan steeds sneller. Inmiddels zien we Leclerc ook weer de baan op gaan.

Update 12:14

Zoals elk weekend is Verstappen razend snel in de eerste vrije training. De Nederlander is bijna twee seconden sneller dan de rest van het veld.

1. Verstappen

2. Perez +1.8

3. Sainz +2.0

4. Norris +2.1

5. Alonso +2.2

Update 12:14

Russell kust de muur. De Brit schiet rechtdoor bij de brug en raakt daarmee lichtjes de muur. Er lijkt geen schade te zijn.

Update 12:10

Iedereen, behalve Leclerc, heeft een tijd neergezet! Verstappen was eerst het snelste maar Alonso pakt de snelste tijd over. 

Update 12:03

We zijn 2,5 minuut bezig en Leclerc heeft al problemen. Hij klaagt iets over zijn remmen en het team is het aan het checken. De Monegask rijdt de pits in. 

Update 12:03

Singapore ligt er fantastisch bij en we zien de Alfa's meteen naar buiten rijden. Ook Verstappen is op de baan te vinden.

Update 12:00

We gaan beginnen! Het licht staat op groen en de coureurs hebben een uur om te trainen. We hebben een jarige op de baan vandaag: Max Verstappen. Hij mag 25 kaarsjes uitblazen, en hopelijk 25 punten meenemen naar huis!

Update 11:50

Volg VT1 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! Tijdens VT1 zit Koen Bakker voor je klaar om je van commentaar te voorzien.

Update 11:45

Welkom bij de liveblog van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Singapore! Komend uur houdt Grand Prix Radio je hier op de hoogte van alle actie in Singapore! 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden