Sergio Pérez snelste in chaotische VT2

SI202106040277_hires_jpeg_24bit_rgb

Sergio Pérez heeft in een chaotische tweede vrije training de snelste tijd neergezet. Verstappen volgde op de tweede plek. De Mercedessen hadden beide een slechte sessie. Er stond geen één Mercedes in de top tien.

-Liveblog gesloten-

Update 15:05

Morgen staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. Beide weer te volgen bij Grand Prix Radio. Bedankt voor het volgen van het liveblog en tot morgen!

Uitslag tweede vrije training:

Update 15:00

De training zit erop. Opvallend is dat er geen Mercedes in de top tien staat en ook geen Mercedes motor in de top zeven. Een situatie die tijdens de vorige Grand Prix van Azerbeidjan ondenkbaar was met het lange rechte stuk op het Baku City Circuit.

Red Bull en Ferrari zullen tevreden zijn. Perez en Verstappen hebben de eerste en tweede tijd genoteerd en Sainz en Leclerc hebben de derde en vierde tijd neergezet.

Update 14:55

Tsunoda staat een halve seconde achter Gasly. De Japanner woont sinds kort in Italië waar hij onder leiding staat van Franz Tost. Hij ondergaat daar een trainingsprogramma om beter in zijn vel te zitten en beter te worden. Hij hoopt zich dit weekend te revancheren, na een aantal mindere weekenden.

Update 14:50

Giovinazzi is voorlopig de grootste positieve verrassing van de dag. In de eerste training zette hij de twaalfde tijd neer en nu staat hij zevende. De grootste negatieve verrassing van de dag is Mercedes. Hamilton zegt over de boordradio dat hij geen idee heeft waar hij tijd kan pakken. Voorlopig staat hij elfde met een seconde achterstand op Perez.

Update 14:40

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:35

De Red Bulls pakken de eerste en tweede plek. Perez heeft de snelste tijd met een 1:42.115. Verstappen staat op P2. Hij staat één tienden achter de tijd van Perez. Sainz en Leclerc rijden voorlopig op de derde en vierde plek. De Mercedessen sluiten nog niet aan. Ze rijden op een elfde en vijftiende plek voorlopig.

Update 14:30

Leclerc raakt de muur en voor de negende keer wordt er met de gele vlag gezwaaid. De Monegask kan door, maar zijn achtervleugel blijft achter. Er is nu een virtual safety car. Leclerc kent de muren van Bakoe. In 2019 crashte hij ook, waardoor een mogelijke pole position verloren ging.

Charles Leclerc / Ferrari / Monte Carlo / Monaco / 2021
Foto: Pirelli (Zak Mauger / LAT Images)

Update 14:23

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:20

De auto van Latifi is weggehaald en de training is weer onderweg. Het begin van de tweede training is chaotisch. Acht gele vlaggen en één rode in de eerste twintig minuten.

Update 14:15

Code rood! De de auto van Latifi staat stil in sector drie. "De motor is dood", klinkt het over de boordradio van de Canadees. De sessie ligt nu stil totdat de auto van Latifi is weggehaald.

Update 14:10

Verstappen zet de derde tijd neer in zijn eerste echte rondje. Op de mediumband gaat hij naar een 1:43.368. Leclerc is voorlopig het snelst. Hij is anderhalve tiende sneller dan Verstappen en 0.006 seconde sneller dan de nummer twee, Pierre Gasly.

Update 14:05

Alle coureurs zijn op de baan en Gasly zet als eerste een tijd neer. Bottas schiet als eerste rechtdoor in bocht 1. Iets wat we waarschijnlijk nog vaker gaan zien deze training.

Update 14:00

De training is onderweg en Alonso is als eerste op de baan. Vanochtend was de baan wat stoffig, maar nu is de baan wat schoner. Dat komt doordat de Formule 2 net de kwalificatie heeft verreden en omdat het minder hard waait dan vanochtend.

Update 13:58

Tijdens de eerste vrije training was Verstappen het snelste, maar Leclerc stond vlak achter de Nederlander. Mercedes bleef wat achter tijdens de eerste training met een zevende en tiende plek.

Uitslag VT1:

Update 13:55

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 13:50

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training van de Grand Prix van Azerbeidzjan. In deze liveblog houden we je op hoogte van de gebeurtenissen op het Baku City Circuit.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden