Verstappen crasht, maar is toch snelste in VT2 GP van België

door Coen Versteeg
SI202108270172_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van België. Ondanks de snelste tijd ging het niet vlekkeloos voor de Nederlander. Hij crashte net als Charles Leclerc in Les Combes en veroorzaakte een rode vlag. Bottas en Hamilton maakten met Verstappen de top drie compleet. De gaten waren klein, want de top drie stond binnen 0.071 seconde van elkaar.

-liveblog gesloten-

Update 16:05

Bedankt voor het volgen van het liveblog! Morgen zijn we er weer voor de derde vrije training en de kwalificatie voor de Grote Prijs van België. Tot dan!

De volledige uitslag:

Update 15:56

Max Verstappen staat in de muur! In dezelfde bocht als Charles Leclerc gaat Verstappen de baan af. Dit incident betekent ook gelijk het einde van de tweede vrije training, die Verstappen als snelste afsluit.

Update 15:50

De sessie is alweer onderweg! De auto van Charles Leclerc is weggetakeld en de coureurs hebben nog tien minuten de tijd om te oefenen met de long runs.

Update 15:46

Code rood! In Les Combes verliest Charles Leclerc de controle, maar hij probeert nog tegen te sturen. Door het natte gras is hij kansloos en vliegt Leclerc de muur in.

Update 15:43

De Formule 1 heeft een nieuw camerastandpunt en wat is die toch vet! Bij Fernando Alonso kon je vandaag meegenieten vanuit de cockpit!

Update 15:41

De eerste spin van de dag is voor Esteban Ocon! Hij kan na zijn spin zijn weg gewoon vervolgen en lijkt geen schade te hebben.

Update 15:40

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:38

Max Verstappen zet op de soft de snelste tijd neer. Zijn ronde is 0.041 seconde sneller dan de tweede tijd van Valtteri Bottas. Ook beide Mercedessen hebben op de softs gereden, maar wisten niet hun tijd te verbeteren.

Update 15:32

Fernando Alonso zet de vierde tijd neer op ruim vier tienden van de snelste tijd van Bottas. Lance Stroll staat voorlopig op de vijfde plek, voor teamgenoot Sebastian Vettel.

Top 10:

  1. Bottas (1:44.513)
  2. Hamilton
  3. Verstappen
  4. Alonso
  5. Stroll
  6. Vettel
  7. Perez
  8. Gasly
  9. Norris
  10. Latifi

Update 15:26

Verstappen verbetert zijn tijd, maar niet zijn plek. Hij komt een stuk dichter bij de Mercedessen en is nu nog maar acht honderdsten langzamer dan de snelste tijd van Bottas.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Budapest / Hongarije / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Update 15:24

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:20

Verstappen geeft in zijn eerste getimede ronde zes tienden toe op Bottas. Hij heeft daarmee voorlopig de derde tijd. Hamilton zet de tweede tijd neer. Hij zit maar 0.031 seconde achter zijn teamgenoot.

Update 15:18

Alle coureurs zijn buiten. De meeste coureurs rijden op de mediumband, onder wie Max Verstappen en Lewis Hamilton. Valtteri Bottas zet ook op de mediumband de snelste tijd neer. De snelste tijd is nu 1:44.513.

Valtteri Bottas / Mercedes / Grand Prix van Groot-Brittannië / Silverstone / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Update 15:12

Bijna iedereen is op de baan. Alleen de Red Bulls en Mercedessen staan nog binnen.

Update 15:08

Lando Norris is de eerste die een tijd neer zet. Hij noteert een 1:48.219.

Update 15:03

Lando Norris en Valtteri Bottas gingen naar buiten op de inters, omdat de baan nog nat leek. Desondanks lieten beide coureurs op de boardradio weten dat het te droog is voor de inters en dat de slicks onder de auto kunnen.

Update 15:00

De training is onderweg! Het is typisch 'Spa-weer'. Er hangen donkere wolken boven het circuit, maar het is voorlopig nog droog.

Update 14:55

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:50

Het grootste nieuws van vandaag staat op naam van Sergio Perez. Net is bekend gemaakt dat de Mexicaan zijn contract heeft verlengd bij Red Bull Racing voor 2022.

Update 14:45

Welkom bij het liveblog voor de tweede vrije training voor de Grote Prijs van België. Wij van Grand Prix Radio houden je op de hoogte van de verrichtingen tijdens VT2!

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden