Max Verstappen ruim snelste in VT2 GP van België

door Tim Koenders
Max Verstappen Grand Prix van België 2022

Max Verstappen was met een 1:45.507 ruim de snelste in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België. Charles Leclerc kwam acht tienden tekort en was de enige coureur die binnen de seconde wist te blijven. Lando Norris sloot de training af als derde.

-Liveblog gesloten-

Update 18:06

De volledige uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van België:

Update 18:04

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van België verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 18:00

De tweede vrije training voor de Grand Prix van België zit erop en Verstappen is de snelste met een 1:45.507. De Nederlander is ruim acht tienden sneller dan Leclerc.

Update 17:59

Het wordt toch nog even druk op de baan. Coureurs willen nog naar buiten om aan het einde van de training een proefstart te kunnen maken.

Update 17:58

Na één ronde komen de mannen van Aston Martin alweer binnen.

Update 17:56

Aston Martin gaat toch nog naar buiten met nog een kleine vier minuten op de klok. Vettel gaat gek genoeg op de regenband naar buiten, het is wel een beetje nat maar de regenband lijkt wel heel overdreven.

Update 17:53

Met nog ruim zes minuten op de klok staat iedereen binnen door de verraderlijke omstandigheden. De vraag is of we nog Formule 1 auto's in actie gaan zien vandaag.

Update 17:51

Mick Schumacher gaat net als Pierre Gasly ook even door het grind. Ook hij kan zijn weg gewoon vervolgen. 

Update 17:49

Net als in de openingsfase van de training schieten er veel coureurs rechtdoor. Vooral in Les Combes hebben de coureurs het lastig. 

Update 17:47

Het begint te regenen op Spa-Francorchamps. Verstappen krijgt te horen dat hij voorzichtig moet doen. 

Update 17:45

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 17:41

Pierre Gasly weet zijn auto niet op tijd af te remmen. De AlphaTauri-coureur gaat even door de grindbak maar kan gewoon zijn weg vervolgen.

Update 17:37

Nadat veel coureurs een snelle ronde hebben gereden is het nu tijd voor de langere runs

Update 17:30

Halverwege de tweede vrije training voor de Grand Prix van België heeft Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan. Charles Leclerc staat ruim acht tienden achter de Nederlander. Norris staat derde en geeft meer dan een seconde toe. 

Update 17:27

Verstappen kan goed omgaan met de omstandigheden. Na de eerste ronde op de rode banden staat hij ruim acht tienden voor de rest van het veld. 

Update 17:24

Het was even wat rustiger op het asfalt maar verschillende coureurs komen weer buiten. Dit keer kiezen er veel voor de zachte banden.

Update 17:20

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 17:15

Doordat de baan nog een beetje nat is hebben sommige coureurs moeite om de auto op de baan te houden. Onder andere Hamilton, Sainz en Leclerc schieten een keer rechtdoor.

Update 17:11

Na de eerste rondes heeft Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan. Carlos Sainz staat ruim vier tienden achter de Nederlander. De meeste coureurs rijden op de medium banden.

Update 17:06

Kevin Magnussen moest zijn auto tijdens de eerste vrije training parkeren. Haas heeft de auto weten te repareren, de Deen is op dit moment buiten.

Update 17:02

Carlos Sainz laat aan zijn team weten dat de baan nog een beetje nat is op sommige plekken. De verwachting is dat het niet gaat regenen tijdens de tweede vrije training.

Update 17:00

De lichten staan op groen, de tweede vrije training voor de Grand Prix van België is officieel van start gegaan.

Update 16:52

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 16:45

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van België! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op Spa-Francorchamps.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden