Valtteri Bottas snelste in VT2 Grand Prix van Qatar

door Coen Versteeg
M291179

Valtteri Bottas heeft de tweede vrije training als snelste afgesloten. Hij was ruim twee tienden sneller dan de rest van het veld en ook in de long runs zette hij goede tijden neer. Pierre Gasly werd verrassend tweede, voor Verstappen en Hamilton. 

-liveblog gesloten-

Het verslag van de tweede vrije training verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 16:00

De training zit er op! Valtteri Bottas sluit de training op P1 af en is ruim twee tienden sneller dan nummer twee Pierre Gasly. Max Verstappen is derde geworden voor Lewis Hamilton. Het veld zit dicht bij elkaar, want de top veertien zit allemaal binnen een seconde van de nummer één. Morgen staan VT3 en de kwalificatie op het programma en ook die sessies zijn weer live te volgen bij Grand Prix Radio. Graag tot dan!

De volledige uitslag van VT2:

Update 15:55

Alle coureurs zijn momenteel op de baan. Niemand verbetert zijn tijd, omdat iedereen bezig is met de long runs. Bottas, Hamilton en Verstappen rijden alle drie in de 1:28.2.

Update 15:50

Met nog tien minuten op de klok is Bottas het snelste. Hij is bijna drie tienden sneller dan de verrassing van de dag Pierre Gasly. De Fransman steekt al het hele jaar met kop en schouders boven zijn teamgenoot Yuki Tsunoda uit en zet elke week weer goede prestaties neer.

Pierre Gasly / AlphaTauri / Grand Prix Amerika
Foto: Red Bull Content Pool / Peter Fox / Getty Images

Update 15:43

Verstappen verbetert zijn tijd en gaat naar P3. Op een drie ronden oud setje banden is hij drie tienden langzamer dan de snelste tijd van Bottas.

Update 15:40

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update 15:35

Verstappen verbetert zijn tijd en gaat naar de vierde plek. Zijn ronde is niet perfect, want hij gaat iets te wijd over de kerbs en gaat daardoor door het gras. Hij is voorlopig ruim vier tienden langzamer dan de snelste tijd van Valtteri Bottas.

Update 15:30

Bottas' tijd is afgepakt, omdat hij te wijd ging in bocht 7. Desondanks blijft hij eerste, omdat hij met een 1:23.324 alsnog sneller is dan de rest van het veld.

Update 15:26

Valtteri Bottas verbetert de snelste tijd en gaat naar een 1:23.154. Hij is de eerste die een rondetijd op de softs neerzet deze training. Lewis Hamilton is ook op de softs naar buiten, maar hij komt nog niet in de buurt van zijn teamgenoot.

M291179-700x475
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Update 15:21

Het is momenteel vrij rustig op de baan. Alleen Latifi, Schumacher en Ocon zijn buiten om de nodige meters te maken. Mooi moment om even de stand op te maken.

De top vijf na 20 minuten:

  1. Bottas
  2. Hamilton
  3. Verstappen
  4. Pérez
  5. Tsunoda

Update 15:20

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update 15:15

Bottas en Hamilton verbeteren hun tijd en gaan naar de eerste en tweede plek. Beiden rijden, net als bijna het hele veld, op de mediums.

Update 15:12

Verstappen snelt naar de snelste tijd. Hij is bijna een halve seconde sneller dan de rest van het veld, maar opnieuw lijkt Verstappen een probleem te hebben met zijn achtervleugel. Bij het opengaan van de DRS flappert de bovenkant van zijn achtervleugel. Voorlopig blijven de boordradio's erover uit.

Update 15:10

Na tien minuten is Yuki Tsunoda voorlopig het snelst. Hij is 52 duizendsten sneller dan Verstappen en bijna twee tienden sneller dan Bottas. De top acht heeft voorlopig zijn snelste tijd neergezet op de mediums.

Update 15:07

Tussen de eerste en tweede vrije training in is er bekend gemaakt dat er niet opnieuw wordt gekeken naar het incident tussen Verstappen en Hamilton tijdens de Grand Prix van Brazilië. Mercedes had een 'Right of Review' ingediend, maar de wedstrijdleiding zag geen reden om er op in te gaan.

Update 15:03

De tracklimits zijn aangepast door de FIA. Voor aanvang van het raceweekend werd er nog aangegeven dat er in bocht 4, 12, 13, 14 en 16 tracklimits lagen, maar nu is het hele circuit een tracklimit. Als je met vier wielen buiten de kerbstones gaat, wordt je rondetijd afgenomen.

Update 15:00

De lichten staan op groen en de tweede vrije training is begonnen!

Update 14:55

De Grand Prix van Qatar staat voor het eerst op de Formule 1-kalender, waardoor het Losail Circuit nog niet heel bekend is. Daarom hier een rondje over het circuit met Max Verstappen.

Update 14:51

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg dit liveblog!

Update 14:50

Nog voordat de training is begonnen, weten we al dat Mazepin geen meter gaat rijden vanmiddag. Hij moet namelijk zijn chassis vervangen, omdat hij schade heeft opgelopen tijdens de eerste vrije training.

Update 14:45

Welkom bij het liveblog voor de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Qatar. In dit liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle verrichtingen op het Losail International Circuit.

door Coen Versteeg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden